Juhannusmenu
Juhlat

Helppo juhannusmenu – poimi parhaat ohjeet: ihanat alkupalat, hurmaavat grilliherkut, raikkaat salaatit ja makeat jälkiruoat

Juhannusmenu kootaan perinteisistä herkuista. Valitsimme tarjolle parhaat juhannusruoat, jotka onnistuvat aina. Nappaa helpoista ehdotuksistamme suosikkisi!
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: iStockphoto ja Otavamedia

Juhannusmenu kootaan sesongin odotetuimmista raaka-aineista klassisesti tai uudella twistillä. Poimimme tähän helpot ja herkulliset ruoat, joista voit koota mieleisesi menun juhannukseksi.

Juhannusmenu aloitetaan maljalla

Juhannuksen juhlajuomassa maistuvat raikkaat raparperit, kesän ensimmäiset mansikat, mehukkaat persikat, sitruuna tai tuore minttu. Mikä näistä on suosikkisi?

Lue myös: Alkoholiton booli on paitsi trendikäs myös huomaavainen valinta tarjottavaksi – näin teet juhlien raikkaimmat juomat!

Juhannusjuhlan alkupalat

Juhannusmenu kootaan usein kalapöydän ympärille. Uudet perunat ja helpot kalaherkut ovatkin juhannuksen perinteisimpiä ruokia.

Kun haluat päästä helpolla, osta kalapöydän sillit valmiina, tarjolla on monia hyviä vaihtoehtoja niin sinappi- kuin valkosipulisillin tai lasimestarin sillin ystäville. Erilaiset graavikalat kuuluvat myös juhannuksen ruokapöytään.

Kylmät keitot ovat mainioita alkupaloja etenkin, jos pääruoaksi on tarjolla tuhtia grilliruokaa.

Juhannuksen pääruoat valmistuvat grillissä

Viimeistään jussina alkaa grillikausi. Tiriseekö grillissäsi tänä juhannuksena kala, kasvikset vai liharuoat?

Katso myös: Kesän kuumin grillimenu maistuu myös vegaaneille

Katso myös:  13 grillireseptiä, joita koko perhe rakastaa – grillatut bataattiranskalaiset, grillipizzaa ja mansikkavartaita

Lisukkeeksi salaatteja ja kasvisruokia

Juhannusmenu kannattaa täydentää raikkailla salaateilla tai grillatuilla kasviksilla. Juhannuksen herkullisimpia lisukkeita ja salaatteja ovat varhaisvihanneksista tehdyt salaatit.

Perunasalaatit monissa muodoissan ovat helppotekoisia ja maistuvat vaikkapa illan huikopalana. Ne ovat parhaimmillaan, kun vastakeitetyt uudet perunat ovat vielä hieman lämpimiä.

Grillattu maissi sopii etenkin liharuokien kylkeen. Maissintähkät kypsyvät grillissä nopeimmin, jos esikeität niitä ensin kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Paahda sen jälkeen maissintähkiä noin 5-10 minuuttia grillissä.

Katso myös: Hellepäivän herkut vesimelonista – vesimelonisalaatti, vesimelonipizza ja 3 muuta ihanaa vesimeloniherkkua

Juhannusmenu päättyy makeasti

Juhannusmenu huipentuu jälkiruokaan. Juhannuksen jälkkäreissä maistuvat raparperi ja mansikat. Grillin jälkilämpöön sujahtavat kauden hedelmät, persikat ja nektariinit.

Helppo jälkiruoka syntyy, kun grillaat valmiin pullan ja täytät sen kermavaahdolla ja mansikoilla. Pullan parilointiin riittää nopea grillissä käyttäminen tai pikainen paisto parilapannulla.

Juhannuksena maistuvat myös letut. Lettutaikinakin syntyy helposti.  Katso lettutaikinan ohje ja vinkit parhaisiin lettuihin, suolaisiin ja makeisiin – tee täydelliset letut juhannuspöytään!

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty reseptilinkkejä 17.6.2020.

Katso myös Kotiliesi.fi: Juhannusruoka maistuu, satoi tai paistoi

X