Juhlat

Itsenäisyyspäivän sapas-menu

Teksti: Anna.fi

Suomalaiset tapakset eli ”sapakset” tehdään parhaista kotimaisista antimista. Näissä sapaksissa yhdistyvät syysmetsien ja viileiden vesien maut. Tarjoile pikkupaloja
itsenäisyyspäivän alkuruoiksi tai kokoa niistä herkullinen itsenäisyypäivän ateria.

mäti-savulohiherkku

Suomalainen villikalojen mäti on maailmanluokan gourmetherkku. Tee mädistä ja savulohesta lisuke tirisevän kuumalle perunaröstille. Se on yllättävän helppotekoinen.

Friteeratut ahvenet maistuvat sitrusvoissa paahdettujen punajuurten kanssa. 

Jos tarjoat samoilijan poronkäristystä alkuruokana tai yöpalana, lisukkeeksi riittää paahdettu rieska. Pääruokana sen seuraksi sopii hyvä perunamuusi.

Makea marjakastike sopii hienosti paahdetun ankan makuun. Muista jättää ankanliha hennosti punertavaksi.

Tarjoa sapaksien jälkiruokana puolukka-liköörijäädykettä tai omenaista tiramisua.

 

Menu: Taina Salovaara

Kuvat: Ari Heinonen

X