Juhlat

Itsenäisyyspäivän Suomi-menu: maa-artisokkakeittoa ja hirvipullia jallu-kermakastikkeessa

Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Itsenäisyyspäivän menumme inspiraatio on haettu tutuista aineksista, hirven jauhelihasta, juureksista ja marjoista. Pääruoan kastikekin tehdään jaloviinasta. Ota talteen kotoisat, mutta yllätykselliset reseptit.

Herkulliset ja mehevät hirvipullat jaloviina-kermakastikkeessa on syysruokaa parhaimmillaan. Tarjoa suomalaisten hirvipullien kanssa uunissa paistettuja lohkoperunoita tai paahdettuja juureksia ja puolukkasurvosta.

punainen maa-artisokkakeitto

Valmista aterian alkuun keitto, joka huomataan. Rapea siemennäkkileipä sopii samettisen ja huikean punaisen maa-artisokkakeiton lisäkkeeksi. Näkkärin voi tehdä itse valmiista, gluteenittomasta sekoituksesta.

Karpalokeitto ja kinuski-valkosuklaaparfait

Aterian päättää makean viileä kinuski-valkosuklaaparfait, joka kylpee lämpimässä karpalokeitossa.

Katso myös:

Itsenäisyyspäivän sapas-menu

Itsenäisyyspäivän menu x 3

Kotiliesi.fi: Itsenäisyyspäivän juhlapalat

X