jälkiruoka lasissa
Jälkiruoka on helppo ja nopea tarjota lasista. Lasiin kerrostettu herkku säväyttää näyttävällä ulkonäöllään ja hurmaa myös maullaan.
Juhlat

Jälkiruoka lasissa on helppo valmistaa ja hurmaa takuuvarmasti juhlapöydässä – parhaat ideat

Jälkiruoka lasissa on loistava vaihtoehto silloin, kun vieraita, aikaa tai viitseliäisyyttä on vähän. Laseihin kootut jälkiruoat ovat näyttävän näköisiä, mutta usein helppoja ja nopeita valmistaa.
Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: OM-arkisto

Jälkiruoka lasissa kruunaa hienommankin aterian. Lasiin nopeasti kerrostettu herkku säväyttää näyttävällä ulkonäöllään ja hurmaa maullaan silloinkin, kun ainekset ovat yksinkertaiset.

Lue myös: Joulun paras jälkiruoka – katso ihanat ohjeet

Jälkiruoka tulee aivan eri tavalla esiin, kun se tarjotaan valmiina kauniina annoksina lasista, jossa näkyvät jälkkärin eri kerrokset. Lasiin voi koota marjaisia, hedelmäisiä, suklaisia tai vaikka rahkapohjaisia jälkiruokia.

Myös juustokakku on helppo ja nopea tehdä, kun sen valmistaa kakkuvuoan sijaan lasiin. Saat jälkiruoasta myös mainion piknik-tarjottavan tai kiireisen työpäivän iltapäiväkahviherkun, kun kokoat ainekset lasin sijaan kannelliseen rasiaan.

Jouluinen jälkiruoka lasissa

Jouluisen jälkiruoan voi koota lasiin triflen eli kerrosjälkiruoan tapaan. Nutellalla maustettu kermavaahto, tilkka Baileys-likööriä ja valmiit macaron-leivokset ovat tämän jouluisen triflen avainsanoja.

Astetta raikkaampi trifle tehdään tähtianiksella maustetusta vadelmasoseesta, sitrusliköörillä terästetystä vaniljavaahdosta ja hennoista mantelilastuista.

Pannacotta on jälkiruoka, joka tarjotaan oikeastaan aina annosmaljasta. Täyteläinen ja herkullinen jouluun sopiva pannacotta syntyy, kun maustat klassisen pannacottan kermaliköörillä. Jos juhlijoiden joukossa on alaikäisiä, korvaa kermalikööri vaikkapa kinuskikastikkeella.

Kinuskipannacotta on ihanan helppo jälkiruoka lasissa, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Puolukoiden tilalle sopivat myös vaikkapa pakastevadelmat tai karpalot.

Jälkiruoka lasissa kevään ja kesän juhliin

Kevään ja kesän juhlissa tarjottavat jälkiruoat hurmaavat raikkaan marjaisilla ja hedelmäisillä mauillaan. Lasiin koottu hedelmäsalaatti on raikas jälkiruoka tuhdinkin aterian päätteeksi.

Kuohuva passionhedelmäsorbetti on kepeä ja näyttävä päätös esimerkiksi pääsiäisaterialle. Laventeli antaa jälkiruokaan hennon viekoittelevan maun. Sorbetti tehdään alusta alkaen itse, mutta voit myös oikaista ja tarjota valmista mango- tai sitruunasorbettia samalla tavoin.

Sitruunamaljat on helppo ja nopea tehdä eteenkin, jos oikaiset valmiilla sitruunatahnalla eli lemon curdilla. Lisäksi tarvitset kaurakeksejä, marenkeja ja kermavaahtoa.

Herkullinen, näyttävä ja helppotekoinen marja-kinuskitrifle kruunaa kahvipöydän tai kesäaterian. Suolamantelit, raikkaat marjat ja makea kinuski ovat ihania yhdessä. Ohjeessa jälkiruoka tehdään suureen maljaan, mutta voit mainiosti kerrostaa ainekset myös annoslaseihin.

Helppo jälkiruoka lasissa

Superhelpot jälkiruoat kootaan valmiista raaka-aineista muutamassa minuutissa tarjoilukuntoon.

Vohveli-vaahtokarkki-herkkupurkit ovat todelliselle makean ystävälle. Ne kootaan belgialaisista vohveleista, vaahtokarkeista, tuorejuustosta ja suklaakinuskista. Tässä tapauk­sessa enemmän on enemmän.

Puutarhan pullamaljoja varten tarvitset marjoja, kermaa, maustettua rahkaa sekä valmiita korvapuusteja tai voipullia.

Klassinen jäätelösooda muistuttaa lapsuuden kesistä ja sitä helpompaa jälkiruokaa saa hakea. Lusikoi lasin pohjalle hilloa, lisää päälle pallo jäätelöä ja viimeistele sitruunalimonadilla.

Marja-marenkimaljat on maukas versio suositusta Eton mess -jälkiruoasta. Marenki, vohvelikeksit ja mascarponella täytelöitetty kerma saavat kaverikseen mehustettuja marjoja.

Juustokakku lasissa

Juustokakku on klassikko. Kokeile uutta tapaa nauttia lempijuustokakkuasi ja tarjoa herkku vaihteeksi lasissa. Ainesten kerrostaminen lasiin nopeuttaa valmistusta huomattavasti, sillä liivatetta tai uunia ei tarvita lainkaan. Kannelliseen rasiaan pakattuna herkkujälkkäri kulkee myös kätevästi mukaan vaikkapa piknikille.

Voit kruunata lasiin kootun juustokakun makusi mukaan mieleisilläsi marjoilla, suklaa- tai karkkirouheella tai vaikkapa kinuskikastikkeella.

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulun jälkiruoat – näillä suosikkiherkuilla hurmaat juhlavieraasi

X