Juhlat

Järjestä trendikkäät rantajuhlat - poimi herkulliset suupalat!

Teksti:
Anna.fi

Merelliset herkkupalat sopivat loistavasti kesäillan ulkoilmakekkereihin. Hauskimmin suupalojen näpertely sujuu ryhmätyönä. Käytä hyväksesi kalatiskin valmistuotteita ja kaupan säilykehyllyjen valikoimaa.

Katkarapublinit syntyvät helposti, kun ostat blinit pakastealtaasta. Jos haluat tehdä suupalat alusta loppuun itse, voit käyttää päällisten pohjana itse tehtyjä minilettuja.

Tulinen sardiinitahna saa potkua chilistä ja valkosipulista. Dippaa tahnaan pehmeää hiivaleipää tai rouskuvia hapankorppuja. Myös ruisnachot sopivat hyvin tahnan kanssa. 

Melonishotti on rantajuhlien raikkain suupala. Vesimeloni ja jääpalat tekevät shotista ihanan viileän ja jogurtti tuo sille täyteläistä pehmeyttä. 

Näkkileipä, punajuurisalaatti ja silli ovat lyömätön yhdistelmä. Tarjoile juhlissa sillisuupaloja.

Tarjoile kampasimpukat wakame-salaatin kera. Wakame-salaattia saa valmiina kalatiskeiltä, mikä nopeuttaa juhlien järjestämistä. 

Kala- ja äyriäisherkkujen kyytipojaksi sopivat sekä raikas olut että jääkylmä rosee- tai kuohuviini. Raikkaassa graavilohisalaatissa yhdistyy monta kesän suosikkia: kala, retiisi ja peruna. 

Hae pakastealtaasta sinisimpukoita ja loihdi herkkupöytään gratinoituja simpukoita. Vahva juusto ja valkosipuli tuovat simpukoille makua. 

Kalasaaliista paistuu rapeita fileitä tarjottavaksi vieraille. Tarjoa ahvenfileet vihreän salaatin ja sitruunalohkojen kanssa. 

Maustamattomasta tuorejuustosta ja siiasta syntyy herkullisia siikapalleroita. Pallot kruunaa niiden pinnalle ripoteltava tilli- ja ruohosipulisilppu. 

Mätiperunoissa maistuu vielä kesä: perunaa, kalaa ja tilliä. Tarjoile perunat simpukankuorista. Ne ovat hauska yksityiskohta ja tekevät kattauksesta entistäkin merihenkisemmän.

Tyhjäksi koverretut tomaatit saavat täytteekseen tuorejuustoa, kapriksia ja anjovista. Tarjottavat pysyvät pitkään kylminä, kun panet vadit pöytään kylmävaraajien päälle.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

X