Juhlat

Jouluaaton menu kahdelle

Teksti: Anna.fi

Kerrankin kahdestaan! Italohenkinen ateria on kuin luotu kahdenkeskiseen jouluun. Tunnelmaan virittäytyminen alkaa jo keittiössä, kun kokataan yhdessä.

jouluaaton menu kahdelle italialaisittain

Aterian aloittaa carpaccio. Carpaccio on nopeasti valmistuva versio pohjoismaalaisesta graavilohesta. Sen kanssa tarjottaviin salaattiannoksiin on koottu italialaisten antipastoherkkujen parhaimmistoa.

Pääruoaksi nautittavalle possulle ja polentalle oivaa seuraa on keskitäyteläinen, pohjoisitalialainen punaviini.  Kuumenna pääruokalautaset hyvin ennen lihaviipaleiden, polentan ja kasvisten asettelua.

Jouluaaton aterian vaaleanpunainen päätös: marjaista tiramisua ja lasilliset vaaleaa italialaista kuohuviiniä. Vaaleanpunaisen tiramisun marjat voi korvata mainiosti mustaherukoillakin, jos liilansävyinen jälkiruoka miellyttää enemmän.

 

Teksti: Taina Salovaara

Kuva: Colourbox.com

X