
Joulumenu - makuja maailmalta
Kaipaatko vaihtelua jouluruokiin? Tähän joulupöytään on koottu herkkupaloja eri maista. Leppoisin tunnelma syntyy, kun kukin vieraista valmistaa pöytään yhden ruokalajin.

Monelle kalaruoat ovat joulupöydän kaikkein parasta antia. Tämän joulumenun lajitelma saa vivahteensa muiden maiden ruokaperinteistä. Joulupöydän alkuruoiksi on nostettu venäläistä silliä, skagenröraa ja lohipastramia. Kalaa vierastavalle sopii alkupalaksi ilmakuivattu kinkku aurinkotomaattien, oliivien ja leivän kanssa.
Jos pöydässä ei ole kinkkua, tarjoa possun ystäville tahmeapintaisia, joululumaustettuja ribsejä Amerikan malliin.
Ankka voin hyvin korvata jouluna perinteisen kinkun. Tässä ankan lisukkeena haudutettua punakaalia ja paistettuja perunoita.

Paras ja helpoin joulun jälkiruoka syntyy hujauksessa. Englantilainen perinnejälkiruoka, syllabub, on liköörillä maustettua unelmaista vaahtoa. Amarettolla maustettu versio syllabubista on muunnos Nigella Lawsonin reseptistä.
Joulun menu – makuja maailmalta
- Venäläinen silli
- Skagenröra
- Lohipastrami
-
- Italialainen kukkakaalikeitto ja juustotangot
-
- Ankanrintaa ja viinikastiketta
- tai
- Jouluribsit
- Haudutettu punakaali
-
- Syllabub
- Mureat juustokeksit, juustolajitelma ja aprikoosihilloa
Kuvat: Jorma Marstio
Teksti: Taina Salovaara
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous