Juhlat 14.9.2016

Kerää omenasato talteen ystävien kanssa ja järjestä ruokajuhlat!

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Otavamedia
Syksyn sato on aika noukkia talteen. Ystävät kutsutaan avuksi ja pöytä katetaan omenapuiden katveeseen ruokaisilla makupaloilla ja suloisen makeilla herkuilla.

Pihatöiden lomassa napostellaan piiraita ja tapaspaloja ja nautitaan syksyn viimeisistä lämpimistä päivistä. Kootaan menu  oman maan antimista ja kokoonnutaan päivälliselle puutarhaan. Illan tummetessa sytytetään kynttilät ja nostetaan malja hyville ystäville.

Höyryävä omenatoti terästetään täyteläisellä calvadoksella.

Omenaempanadat

Latinomaiden tutut empanadat eli pienet piiraat täytetään omenilla.

Qesadillat

Paistetut lämpimät tortillat eli quesadillat nautitaan hyvän kinkun ja marinoitujen oliivien kanssa.

Tomaattipiirakka

Tomaattipiiraan päälle sipaistaan pehmeää vuohenjuustoa.

Cheddarjuustofrittata

Täyteläinen cheddarjuustofritatta nautitaan lämpimänä suoraan pannulta.

Luumu_omenapiiras

Luumu-omenapiiraan rapean pekaanipähkinäkuoren alta paljastuu mehukasta syksyn satoa.

Paahdettu_palsternakka_tomaattikeitto

Höyryävä juureskeitto pitää lämpimänä.

Maalaissampylat

Rapeakuoriset maalaissämpylät saavat makua paahdetuista maltaista.

Hunajakananpoika

Mehukkaiden kananpoikien seurassa maistuvat kokonaiset yrteillä maustetut uuniperunat.

Pekoni_ruusukaalipaistos

Täyteläinen lisuke valmistuu makeista ruusukaaleista, paahdetusta pekonista ja omenasta.

Uuniomenat_ja_ranskankerma

Pienet punaiset omenat kylpevät makean siirappisessa viiniliemessä.

Omenacharlotte

Aterian kruunaa paahdettujen pullaviipaleiden sisään kätketty omenacharlotte.


Poimitaan syksyn sato talteen:

jääkellarin lohi

Sadonkorjuujuhlat alkakoot: Herkullinen menu syksyn juhliin

987372-Brie_ja_kaneliomenat,590.jpg

Nyt on omenan aika: Poimi parhaat omenareseptit ruoanlaittoon ja jälkiruokiin

971126-kampasimpukat_ravunpyrstot.jpg

Sadonkorjuun aika: poimi tyylikäs menu

Kotiliesi.fi: Sadonkorjuujuhlien värikäs menu

Sadonkorjuujuhlat puutarhassa

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi