Juhlat

Kevätjuhlan menu

Teksti: Anna.fi

Kevät on iloisten juhlien, kuohujuoman ja ihanien leivonnaisten aikaa. Hyvän olon keittiön ohjeissa on herkkuja myös vegaanille ja keliaakikolle. Mikä parasta, ne maistuvat muillekin. Ruokarajoituksia kannattaa tiedustella etukäteen.

Kevätjuhlan menu

Helpot voileivät

• osta tummaa ja vaaleaa leipää ja varaa pari erilaista päällystettä.
• tee toisesta leivästä kasvisvaihtoehto.
• marinoidut kalat säilyvät leivällä hyvin.
• kylmäsavuhärkä ja -poro säilyvät hyvin.
• hummustahna ja paahdetut kasvisviipaleet, paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso maistuvat kasvisleivillä.
• kauniina säilyviä koristeita ovat: persilja, sitruunamelissa, minitomaattiviipa

Näppärät makeat palat

• pienet suupalat, kuten pikkuleivät tai leivosruudut, säilyvät pöydässä kauniimpina kuin iso kakku.
• suklaakakku kestää kuumana päivänä paremmin kuin kermakakku.
• kesäaikaan tuoreet marjat ovat kauniita kahvipöydässä ja lapset napsivat niitä mielellään.

Emännän ja isännän vinkkilista

• kysy ruokarajoituksia etukäteen ja varaa jokaiselle jotakin.
• tarkista erityisen huolellisesti maustekastikkeiden ja muiden valmiiden tuotteiden tuoteseloste erityisruokavalion varalta.
• kata pieni tuoteselostekortti jokaisen tarjottavan viereen.
• muista alkoholiton malja.
• osta hyvää, maustamatonta mustaa ja vihreää teetä vaihtoehdoksi kahville.
• käytä pakastusta apuna, niin voit leipoa etukäteen.
• varaa keittiöön muutama termoskassi ja niihin useita kylmäkalleja, niin saat lisää kylmäsäilytystilaa.

Teksti: Soili Soisalo
Kuvva: Norman Ojanen

X