Menu: Kreikka kielen päällä
Kreikkalaisesta keittiöstä tulee ensimmäiseksi mieleen ruokien vähäeleisyys. Perinteisiä aineksia on kourallinen: oliivit, munakoiso, vuohenmaidosta valmistetut juustot, jogurtti, maalaisleipä, hunaja, vihannekset, oliiviöljy, lampaan liha ja meren elävät.
Niukaltakin tuntuvista aineksista pystytään luomaan lukemattomia variaatioita, mutkattomia ja maukkaita. Juuri yksinkertaisuudessa piilee kreikkalaisen ruoan kauneus.
Kreikkalainen ilta aloitetaan ouzolla ja alkupaloilla (mezedes). Pöytään tuodaan runsaasti pikkuruokia, munakoisoa, lihapyöryköitä, leipää, tzatzíkia, fetajuustoa ja oliiveja.
Pääruoaksi syödään lammasta tai kala- ja äyriäisruokia. Pääruoka nautitaan leivän ja erilaisten tahnojen kanssa.
Ateria päätetään makealla leivonnaisella.
Kali oreksi – hyvää ruokahalua!
Kreetalainen ilta
- Mezedes
- Marinoidut oliivit
- Tzatzíki-dippi
- Yrtein maustetut lihapullat – Keftédes
- Marinoidut munakoisot
- Friteerattu feta
-
- Lammasvartaat ja sitruunalohkot
- Leipää ja paprikatahnaa
- Vahva kahvi ja Baklavá-leivokset
Teksti: Leena Kalliokoski
Kuvat: Photos.com
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous