Herkullinen ja kevyt loppiaismenu
Loppiainen päättää joulukauden pyhät. Joulun tuhtien ruokien jälkeen herkutellaan kepeästi. Kokosimme tähän herkullisen loppiaisaterian, jonka jälkeen jaksaa lähteä pulkkamäkeen.
Kuohkea kukkakaali-pinaattikeitto nautitaan tuoreen ja mehevän leivän kanssa loppiaisaterian alkuruokana. Kukkakaali-pinaattikeitossa on energiaa vain 145 kcal/annos, joten se sopii hyvin kevyttä ruokavaliota noudattaville tai vuoden alussa kevennyslupauksen tehneelle.
Tapenade-broileri ja bataattipyree maistuvat pääruokana. Tässä herkullisessa broileriateriassa on energiaa vain 340 kcal/annos, joten sekin sopii keventäjille.
Loppiaisaterian päättää kauden hedelmistä tehty firenzeläinen hedelmäsalaatti. Jos joulun jäljiltä vielä riittää leivontaintoa, nappaa menusta myös pähkinäisen speltti-porkkanakakun resepti.
Kepeä loppiaismenu
Katso myös:
Kevyt ateria: merilohta papupedillä
Kotiliesi.fi: Loppiaisruokaa raikkailla mauilla
Kuva: Jorma Marstio/Otavamedia
Koonnut: Leena Kalliokoski
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous