Ruoka

Herkullinen ja kevyt loppiaismenu

Teksti:
Anna.fi

Loppiainen päättää joulukauden pyhät. Joulun tuhtien ruokien jälkeen herkutellaan kepeästi. Kokosimme tähän herkullisen loppiaisaterian, jonka jälkeen jaksaa lähteä pulkkamäkeen.

Kuohkea kukkakaali-pinaattikeitto nautitaan tuoreen ja mehevän leivän kanssa loppiaisaterian alkuruokana. Kukkakaali-pinaattikeitossa on energiaa vain 145 kcal/annos, joten se sopii hyvin kevyttä ruokavaliota noudattaville tai vuoden alussa kevennyslupauksen tehneelle.

Tapenade-broileri ja bataattipyree maistuvat pääruokana. Tässä herkullisessa broileriateriassa on energiaa  vain 340 kcal/annos, joten sekin sopii keventäjille.

Loppiaisaterian päättää kauden hedelmistä tehty firenzeläinen hedelmäsalaatti. Jos joulun jäljiltä vielä riittää leivontaintoa, nappaa menusta myös pähkinäisen speltti-porkkanakakun resepti.

Katso myös:

Kevyt ateria: merilohta papupedillä

Kotiliesi.fi: Loppiaisruokaa raikkailla mauilla

Kuva: Jorma Marstio/Otavamedia

Koonnut: Leena Kalliokoski

X