Juhlat 26.8.2016

Tässä tulee parhaat perjantaipastat viineineen

Vihdoinkin perjantai! Juhlista viikon odotetuinta iltaa herkullisella pasta-aterialla ja lasillisella viiniä. Kokosimme tähän neljä mainiota pastavaihtoehtoa viineineen.

Yksinkertainen ja helppo pastaresepti, joka toimii. Salvia ja basilika antavat kermaiselle gorgonzolapastalle hienon makusäväyksen. Resepti on alunperin helsinkiläisen ravintola Coman keittiöstä. Gorgonzola on italialainen pehmeä sinihomejuusto. Sen seuraan sopivat täyteläiset tai keskitäyteläiset italialaiset punaviinit.

viinit gorgonzolapastalle

Kokeilemisen arvoisia vaihtoehtoja ovat Piccini Organic Chianti 2015, keskitäyteläinen mausteinen, karpaloinen, kirsikkainen ja hennon vaniljainen luomupunaviini (5,90 e/0,375l)  tai täyteläinen Emilia Appetitoso 2013, jonka mausta löytyy muun muassa luumua (10,48/075 l). Jos haluat panostaa hieman enemmän perjantai-illan kunniaksi hyvä vaihtoehto on Zenato Amarone Classico 2011 (18,90 e/0,375 l). Viini on erittäin täyteläinen, viikunahilloinen, luumuinen ja tumman kirsikkainen.

rapupasta

Kun haluat säväyttää pastalla, satsaa raaka-aineisiin. Ravunpyrstöt, fenkoli ja  huolella valittu viini nostavat pasta-aterian gourmet-tasolle. Tämä ravunpyrstöpastan sielu on rakkaudella tehty kastike.

viinit ravunpyrstöpastalle

Rapupastan kaveriksi sopii Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling (12,99 e/0,75 l). Viini kypsän hedelmäinen, yrttinen, aprikoosinen  ja runsasmakuinen valkoviini Chilestä.  Myös Sauvignon Blancista valmistetut viinit toimivat hienosti rapujen kanssa. Tyylikään, kuivan Black Cottage Sauvignon Blancin (16,48/0,75l) mausta löytyy  vivahteita omenasta ja persikasta.

Salviaa, kesäkurpitsaa ja gnoccheja

Herkullinen pasta-annos on yksinkertainen ja valmistuu usein hetkessä, kuten tämä gnocchi-annos. Napakaksi paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapea salvia ryydittävät pehmeät gnocchit.

viinit gnocchien seuraan

Tämän aterian mietoon makumaailmaan sopii hyvin pehmeä ja kepeä valkoviini, esimerkiksi kevyen sitruksinen ja hennon yrttinen Pinot Grigio Garda 2015, (9,99/075 l)  tai Alkon tilausvalikoimaan kuuluva, keskihapokas, sitruksinen ja mausteinen Barefoot Pinot Grigio (2,99/0,187l).

kantarelli-pancettapasta

Hakaniemen hallissa vuosikymmeniä herkkumyymälä pitävien Roinisten yksinkertaisesti herkullinen kantarelli-pancettapasta syntyy kymmenessä minuutissa. Resepti on ollut yksi Ruoka.fi:n suosituimpia reseptejä jo vuosien ajan.

viinit kantarellipastalle

Kantarellikastikkeen kanssa sopii hyvin pirteä ja hedelmäinen valkoviini, kuten italialainen sitruksinen ja mausteinen Cantina Zaccagnini Il Bianco di Ciccio 2015 (14,29/075l) tai hieman huokeampi luomuviini Chill Out Crisp & Fruity Riesling Organic 2015 (muovipullo 7,99/0,75 l).

Katso seuraavaksi lisää pastaherkkuja:

Kolmen sienen cannelonit

Gourmet-pastaa – pastaa rakkaudella

Itsetehty pasta on pastan verran parempaa

3 x pasta erityisruokavalioon

Kotiliesi.fi: Pasta pelastaa kiireisen kotikokin

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi