Uuden vuoden kuohuvat
Juhlat

Uuden vuoden parhaat kuohuvat x 6

Uuden vuoden vastaanottajaisiin kuohuviiniksi kannattaa valita juoma, joka sopii niin seurusteluun kuin erilaisten ruokien seuraan, niin pääset helpommalla. Valitse näistä kuudesta kuplajuomasta suosikkisi täsmäruuan kera.
Teksti: Marita Suontausta Kuvat: Alko

La Marca Prosecco

La Marca Prosecco

Italia, Veneto
9,99 €

Puolikuivaksi merkitty (sokeria 14 g/l), mutta suutuntumaltaan kuiva italialainen kuohuviini on valmistettu perinteisesti proseccoon käytettävistä Glera-rypäleistä. Tuoksussa ja maussa on aluksi vain hento hedelmäisyys. Sitten tuntuu kypsää päärynää ja keltaista omenaa. Jälkimaku on aavistuksen greippinen ja hapokas.

Sopii aperitiiviksi varsinkin niille, jotka eivät rutikuivasta viinistä niin välitä. Maistuu myös kevyiden pikkusuolaisten sekä kala- tai äyriäissalaattien kanssa.

Maista vaikka graavilohi-avokadotartarin ja paahdetun fenkolin seurassa.

Villa Conchi Cava Brut

Villa Conchi Cava Brut

Espanja, Katalonia
10,99 €

Tämä kuiva ja edullinen espanjalainen kuohuviini on valmistettu perinteisistä cavarypäleistä  (Xarel.lo,  Parellada, Macabeo) ja maustettu Chardonnay-rypäleillä.  Tuoksussa ja maussa on herkullista, kypsää hedelmäisyyttä ja aavistus paahteisuutta. Maussa kypsää, raikasta keltaomenaa ja sitrusta.

Nauti aperitiivina tai aterian jälkeen seurustellessa. Sopii myös esimerkiksi äyriäisiä tai kalaa sisältävien salaattien seuraksi.

Tarjoa cavan seuraksi helppoa lohisalaattia ja herukkavinegretteä.

Bernard-Massard Suomi Finland 100 Kuulea Extra Dry

Bernard-Massard Suomi Finland 100 Kuulea Extra Dry

Luxemburg
11,99 €

Kuohuviini on valmistettu Chardonnay, Chenin Blanc ja Pinot Blanc-rypäleistä. Se on kuiva ja melko hapokas. Tuoksussa ja maussa hentoa paahteisuutta, kypsää sitruunaa, omenaa ja päärynää sekä aavistus mineraalisuutta.

Kuulea-kuohuviini on valmistettu Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Se on yksi kolmesta Alkon lanseeraamasta virallisesta Suomi 100 -juhlavuoden kuohujuomasta.

Kuohuviini sopii aperitiiviksi tai sillä voi skoolata vuoden vaihtumista. Sopii myös kevyiden alkupalaherkkujen tai pikkusuolaisten seuraan.

Kokeile kuohuviiniä esimerkiksi punajuuri-vuohenjuustosuupalojen kanssa.

Vallformosa Reserva Cava Brut

Vallformosa Reserva Cava BrutVallformosa Reserva Cava Brut

Espanja, Penedès
12,99 €

Perinteisistä cavarypäleistä valmistettu kuohuviini on erittäin kuiva ja napakan hapokas .  Tuoksussa ja maussa hedelmäisyyttä, raikasta vihreää omenaa, päärynää, sitruunaa sekä aavistus mineraalisuutta, mausteita ja paahteisuutta, Jälkimaussa omenankaraa.

Huomaa, että viini on kausituote!

Viini sopii aperitiiviksi, seurusteluun sekä erilaisten pikkusuolaisten kanssa tai kalaa ja äyriäisiä sisältävän noutopöydän juomaksi.

Tarjoa cavan kanssa pinaatti-perunatortillakolmioita.

Bolla Prosecco Extra Dry

Bolla Prosecco Extra Dry

Italia, Veneto
14,99 €

Tämä Alkon tilausvalikoimasta löytyvä kuiva, tyylikäs kuohuviini on valmistettu perinteisistä Glera-rypäleistä.  Tuoksussa ja maussa raikasta keltaista omenaa, kypsää päärynää ja aavistus mineraalisuutta ja yrttejä.  Hapokkaassa maussa on lievän makeahko jälkimaku.

Tämä prosecco sopii niin seurusteluun kuin pikkusuolaisten kanssa ja kestää hyvin myös vähän tuhdimpaakin ruokaa.

Kokeile viinin kanssa vaikkapa perunablinejä savulohitartarin kera.

Montaubret Champagne Brut

Montaubret Champagne Brut

Ranska, Champagne
22,90 €

Alkon edullisimpiin kuuluva aito samppanja on valmistettu pelkästään Pinot Noir-rypäleistä. Maku on erittäin kuiva, napakan hapokas, melko kevyt ja raikas.  Tuoksussa ja maussa on vihreää omenaa, sitrusta sekä aavistus yrttejä ja mineraalisuutta.

Samppanja sopii niin aperitiiviksi kuin alkuruoaksi tarjotuille kala- ja äyriäisherkuille tai sushin seuraan.

Kokeile samppanjan seuraksi esimerkiksi sushi-salaattikääröjä.

Lisää ideoita uuden vuoden juhliin:

Herkkublinit
Parhaat pikkusuolaiset kuohuviinin kaveriksi

fattoush
Uuden vuoden menu Lähi-idän tyyliin

Skagenröra
Uuden vuoden menu x 3

Kotiliesi.fi: Kokoa trendikäs noutopöytä uuden vuoden juhliin – 7 maukasta ohjetta

X