Ruoka

Valmistujaisten buffet-pöydässä maistuvat Välimeren maut

Kevään lakkiaisissa ja valmistujaisissa ei tarvitse touhuta koko juhlien ajan keittiössä, kun menu on koottu välimerellisten tapasten innoittamista herkuista. Noutopöydän antimista löytyy niin Italian, Espanjan kuin Turkin makuja. Buffet-pöydän kruunaa hunajaisen makeat jälkiruoat.

Teksti:
Anna.fi

Kevään lakkiaisissa ja valmistujaisissa ei tarvitse touhuta koko juhlien ajan keittiössä, kun menu on koottu välimerellisten tapasten innoittamista herkuista. Noutopöydän antimista löytyy niin Italian, Espanjan kuin Turkin makuja. Buffet-pöydän kruunaa hunajaisen makeat jälkiruoat.

Buffet lastataan Italian, Espanjan, Kreikan tai Turkin keittiön mauilla. Kokosimme tarjolle helpot reseptit, joilla loihdit satumaisen välimerellisen tarjoilun. Valitse resepteistä omat suosikkisi.

Välimerellinen buffet-menu valmistujaisiin

Erilaiset salaatit tekevät kauppansa noutopöydän tarjoiluissa. Kun noutopöydän tarjoilut rakennetaan pikkusyötävien ja tapasten ympärille, voi salaatiksi valita ruokaisan salaatin.

Turkkilaisessa bulgursalaatissa maistuu raikas minttu ja persilja. Italialaisella salsa verdellä höystetty vihreä perunasalaatti on puolestaan ihanan suolainen kastikkeessa maistuvien sardellin ja kapriksen ansiosta.

Käytä salaatteihin juhlakauden sesongin herkkuja. Syksyn juhliin juureksia, kevääksi esimerkiksi parsaa tai kesähedelmiä, kuten nektariinia. Nektariini-halloumisalaatti sopii kevään juhliin kuin nenä päähän..

Buffet-pöydän rennot pikkusyötävät

Salaatin kera maistuvat tuhdimmat pikkusyötävät, jotka täyttävät nälkäisimmänkin juhlavieraan vatsan.

Vartaaseen laitetaan katkarapuja, jotka kiedotaan pekoniin. Tapasäyriäiset kootaan pieniin annoslaseihin ja tarjotaan limettilohkojen kera. Majoneesinokare viimeistelee herkun.

Kasvissyöjä valitsee lautaselleen pinaatti-sienitortillaa tai marinoitua lampaanmaitojuustoa.

Italiahenkiset pizzakupit paistetaan muffinipellillä ja tehdään vikkelästi valmiista pizzataikinasta ja tomaattikastikkeesta.

Välimerelliset leivät maistuvat valmistujaisissa

Salaattien seuraan sopii itsetehty leipä. Focaccia on helppo leivottava ja riittoisa tarjottava, kun leikkaat siitä pieni sormin syötäviä paloja. Muista myös gluteeniton vaihtoehto.

Mehevä artisokkafoccacia ja rapsakka oliivileipä syntyvät suhteellisen helposti ja maistuvat taivaallisilta.

Buffet päättyy makeaan palaan

Kahvin kanssa voi nautiskella hunajalla makeutettuja leivonnaisia, jotka vievät kielen mennessään. Tuhti juustokakku, lehtevä baklava ja suussa sulava, klassinen tiramisu tyydyttävät taatusti makeannälän. Astetta kepeämpi versio tiramisu-cocktail on silti täyteläinen. Se sopii hyvin, kun koolla on pienempi porukka.

Pastéis de Nata on klassinen portugalilainen herkku. Se syntyy näppärästi kaupan valmiista lehtitaikinasta ja itse tehdystä vaniljakreemistä.

Artikkelia on muokattu 9.5.2023 klo 19:20

Katso myös: Kotiliesi.fi: Juhlien tarjoilu ja kattaus – näin selviät ilman paniikkia

X