Juhlat

Valmistujaisten buffet-pöydässä maistuvat Välimeren maut

Kevään lakkiaisissa ja valmistujaisissa ei tarvitse touhuta koko juhlien ajan keittiössä, kun menu on koottu välimerellisten tapasten innoittamista herkuista. Noutopöydän antimista löytyy niin Italian, Espanjan kuin Turkin makuja. Buffet-pöydän kruunaa hunajaisen makeat jälkiruoat.
Teksti: Anna.fi

Välimerellinen buffet-menu valmistujaisiin

Noutopöydässä voi valita lautaselleen ruokaisaa salaattia kahdesta eri vaihtoehdosta: turkkilaisesta bulgursalaatista ja vihreästä perunasalaatista. Bulgursalaatissa maistuu raikas minttu ja persilja. Perunasalaatti on puolestaan ihanan suolainen sardellin ja kapriksen ansiosta.

Salaatin kera maistuvat tuhdimmat pikkusyötävät, jotka täyttävät nälkäisimmänkin juhlavieraan vatsan. Vartaaseen laitetaan katkarapuja, jotka kiedotaan pekoniin. Kasvissyöjä valitsee lautaselleen pinaatti-sienitortillaa tai marinoitua lampaanmaitojuustoa.

Salaattien seuraan sopii itsetehty leipä. Mehevä artisokkafoccacia ja rapsakka oliivileipä syntyvät suhteellisen helposti ja maistuvat taivaallisilta.

Kahvin kanssa voi nautiskella hunajalla makeutettuja leivonnaisia, jotka vievät kielen mennessään. Tuhti juustokakku ja lehtevä baklava tyydyttävät taatusti makeannälän.

Katso myös:
Yo-juhlien tarjottavat – kokoa japanilaistyylinen menu
Yo-juhlien menu
Yo-juhlat: mitä tarjolle?
Kotiliesi.fi: Juhlien tarjoilu ja kattaus – näin selviät ilman paniikkia

Koonnut: Emmi Toivonen
Kuvat: Otavamedia

X