Juhlat

Vappupiknik

Teksti: Johanna Nikama

Suomen oikukkaiden kevätsäiden salliessa vappua on ihanaa juhlistaa ulkona piknikillä hyvien ystävien kanssa. Pakkaa mukaan runsaasti syötävää, sillä ulkona vierähtää helposti pitkäkin aika. Poimi tästä reseptit vapun piknik-koriin.

Alkuun nautitaan kuohuviinin kanssa helppoa naposteltavaa, kuten keksejä juustojen ja hillojen kera, sinihomejuusto-mansikkaleipäsiä ja kevyitä kinkku-melonikääröjä. Isompaan nälkään piknik-korista löytyy muhkeita broilerikerrosleipiä ja raikasta hedelmäsalaattia jättikatkarapuvartaiden kanssa.

Lopuksi herkutellaan hedelmävartailla, karpalon ja suklaan makuisilla hauskoilla whoopie-kekseillä ja marjaisalla juustokakulla.

 

Vapun juomavinkit:

Tämä puolikuiva roseviini, Voga Rosa, on erinomainen valinta seurustelujuomaksi. Pullon moderni ulkoasu herättää muissa piknikläisissä varmasti ihastusta.

Suomalaisten suosikkikuohuviini Fresita on on saanut uuden ulkoasun. Mansikkainen fresita on makea, mutta viinistä löytyy myös hapokkuutta, jonka ansiosta se sopii hyvin eri ruokien kaveriksi.

Keskihapokas Barefoot Bubbly Pink Moscato Sweet on makea kuohuviiniuutuus Yhdysvaltojen palkittuimmalta viiniperheeltä. Tämä vaaleanpunainen ja vadelmainen kuohari sopii täydellisesti vappuun. 

Kuvat: Colourbox, Viinimaa, Alko

X