Juhlat

Viidakkojuhlat

23.10.2014 Teksti: Anna.fi

Miltä kuulostaisivat viidakkojuhlat? Kutsu koolle pienet tiikerit, seeprat ja simpanssit. Villit viidakkojuhlat ovat lasten mieleen ja sopivat erityisen hyvin vietettäväksi kevät-ja kesäaikaan, jolloin juhlat voi järjestää pihallakin. Täältä löydät herkulliset tarjoiluvinkit, ideoita ohjelmaan ja kattaukseen. Hakuna matata!

Viidakkojuhliin voi luoda teeman lapsen suosikkikirjan -tai elokuvan mukaan: jännittävän Tarzanin, svengaavan Viidakkokirjan tai hassuttelevan Madagakaskarin inspiroimana. Ihan pienemmille jännitystä ja iloa tuottavat jo eläinaiheiset koristeet ja värikkäät tarjottavat. Jos toivot vieraiden pukeutuvan villiin viidakkomenoon, ilmoita siitä jo kutsussa.

Viidakkojuhlien ohjelma

Viidakkojuhlissa voidaan laittaa norsulle häntää, pelata eläinaiheista tietovisaa tai imitoida eri eläimiä muiden arvatessa. Viidakkojuhliin sopii hyvin myös kasvomaalauksien teko. Seepran raidat tai kirahvin pilkut maalaa helposti vieraiden naamaan, vaikka ei olisi aiemmin kasvomaaleilla maalannutkaan. Kasvomaaleja voi ostaa juhlatarvikekaupoista. (juhlamaailma.fi ja buttericks.fi)

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlien kattaus ja koristelu

Viidakkojuhlien koristeluun monilta löytyy jo kotoa valmista rekvisiittaa, sillä kaikenlaiset eläinlelut, pehmoapinat ja -norsut ovat oivallisia viidakkojuhlien koristeita. Kodin viherkasveja voi järjestellä ryhmiin luomaan rehevää viidakkovaikutelmaa. Myös erilaiset eläinilmapallot ovat hauskoja, nykyään valikoimissa on myös omilla jaloilla tassuttelevia ilmapalloja.

Kattaukseen viidakkofiiliksen tuo banaanitertut, ananakset ja erilaiset eksoottiset hedelmät. Myös kattauksen osaksi voi tuoda pieniä eläinfiguureja ilahduttamaan herkuttelijoita.

Viidakkojuhlien menu

Kupliva hedelmäjuoma ja hedelmä-mansikkavartaat marjakastikkeen kera ovat viidakon asukkien mieleen. Suolapalana maistuu sandwich-rullat tai kinkku-paprikamuffinit. Rapeat kaurakeksit ja makeat mansikka- ja minttupalat vievät kielen mennessään. Ancka bakar kackor -blogista saa niksejä ja inspiraatiota villiin viidakkokakkuun.

Lisää kuvia viidakkojuhlien kattauksista

Viidakkosynttärit

 

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

 

Viidakkojuhlat

Viidakkojuhlat

Kuvaustarvikkeet: Juhlamaailma, Fazer, Laitila

Teksti: Johanna Nikama ja Leena Kalliokoski

Kuvat: Kirsikka Isohanni