Ylioppilasjuhlien tarjoilut: suolainen juustokakku parsatäytteellä
Juhlat

Yo-juhlat suunnitteilla? Kokosimme parhaat ylioppilasjuhlien tarjoilut

Ylioppilasjuhlien tarjoilut on hyvä suunnitella ajoissa ja ottaa huomioon, että vierailla saattaa olla saman päivän aikana useita juhlia.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: OM-arkisto

Ylioppilasjuhlien tarjoilut koostuvat perinteisesti suolaisista ja makeista tarjottavista. Kokosimme avuksesi koko joukon herkullisia reseptejä, joista voit valita juhlien sankarin näköiset tarjottavat  juomista suolaisiin suupaloihin, noutopöydän salaatteihin ja juhlien makeimpiin tarjottaviin.

Ylioppilasjuhlien tarjoilut aloitetaan maljalla

Ylioppilasjuhlissa ja valmistujaisissa kohotetaan malja vastavalmistuneen kunniaksi. Pirskahteleva onnittelumalja voi olla esimerkiksi samppanjaa, kuohuviiniä, kevyt cocktail tai helmeilevää booli. Lakkiaispäivänä väkeä tulee ja menee, joten kannattaa panostaa myös alkoholittomaan vaihtoehtoon. Se saattaa maistua monelle myös suolaisten tarjottavien kanssa kahvin sijaan.

Ylioppilasjuhliin suolaisia tarjottavia

Ylioppilasjuhlien tarjoilut määräytyvät sankarin mieltymysten ja vieraiden aikataulun mukaan. Vieraat viipyvät yleensä melko lyhyen aikaa, joten varaa tarjolle pieniä suolaisia suupaloja, esimerkiksi voileipiä tai cocktail-paloja. Tarjoiluksi riittää tällöin 2-3 lajia, joista ainakin yksi on kasvisruokavalioon sopiva. Kun tarjottavat ovat valmiina annospaloina, on juhlapöytää helppo täydentää sitä mukaa kuin on menekkiä.

Kun väkeä on tulossa enemmän, ovat voileipäkakut  ja suolaiset peltipiirakat mainiota tarjottavaa. Suolaisen piirakan voi myös leikata jo valmiiksi annospaloiksi ja tikuttaa tarjolle.

Salaatit sopivat valmistujaisjuhlien tarjoiluun

Saalaatit raikastavat ylioppilasjuhlien tarjoilut ja ruokaisat versiot korvaavat juhlien perinteiset ruoat. Jos lakkiais-tai valmistujaispäivä on helteinen, maistuvat salaatit erityisen hyvin.

Katso suosikkimme ylioppilasjuhlien salaatteihin. Tarjolla on esimerkiksi ruokaisia salaatteja kuten broilerilla höystettyä kreikkalaista salaattia, vesimelonisalaattia, johon voimaa tuovat ilmakuivattu kinkku ja fetajuusto. Tai sushisalaattia, jossa suosikkiruoka syntyy ilman suurempia näpertelyjä.

Trendikäs vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti on maukas vaihtoehto vegaanista ruokavaliota noudattaville.

Mozzarella-mansikkasalaatti tuo alkavan kesän tuulahduksen kevään lakkiaisiin. Mansikat voi halutessaan vaihtaa kirsikoiksi tai meloniksi ja mozzarellan burrataksi.

Ylioppilasjuhlien tarjoilut päättyvät makeasti

Valimistujaisten ja ylioppilasjuhlien tarjoilut kruunaa juhlava kakku. Juustokakut ovat juhlien ikisuosikkeja samoin klassikkokakut kuten  prinsessakakku, britakakku ja mansikkatäytekakku.

Valitse kakku tai kakut sankarin mieltymysten mukaan ja varaa tarjolle myös vegaaninen vaihtoehto.

Lakkiaisten makea päätös voi olla yksi huolella valittu kakku tai useampi. Kakun lisäksi tarjolle voi leipoa juhlaan tuunattuja mokkapaloja tai vaikkapa pieniä bebeitä.

Kokosimme tähän herkullisimmat kakkumme pidit sitten klassikoista tai trendikkäistä uusista mauista. Katso myös, miten tehdään herkullinen, gluteeniton kakku juhliin.

Lue myös Kotiliesi.fi: Kondiittorimestarin neuvot – vältä mokat yo-kakun kanssa: ”Näissä kohdissa mennään helposti pieleen!”

X