Juomat

3 x vaihtoehto perinteiselle glögille

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Alko

Joulun hengessä maustettua kuohuviiniä, teellä säväytettyä glögiä vai omenalta ja mausteilta maistuvaa totia? Tutustu joulun ajan kolmeen juoma-uutuuteen, joilla saat vaihtelua perinteiseen glögitarjoiluun.

Glöet

Pirskahtelevaa glögi-skumppaa

Glöet on hiilihapotettu, aromatisoitu espanjalainen puolimakea roseeviini. Juoma on maustettu appelsiinilla, sitruunalla, kanelilla, neilikalla, rusinalla, vaniljalla ja inkiväärillä. Se sopii hyvin joulunajan juhliin tai vaikka lahjanvalvojaisiin. Sokeria Glöetissä on 50g/l, mutta miellyttävän hapokkuuden johdosta viinin suutuntuma on hyvin raikas. Glöet maistuu erityisen hyvin juustoisten pienten suupalojen kanssa.

– Avoin, makean marjainen tuoksu. Aromeiltaan viinistä voi erottaa kanelia, inkivääriä, appelsiinia, mansikkaa ja sitruunaa. Maku on puolikuiva ja toistaa tuoksun aromit. Siinä on raikasta appelsiinia ja makeita mausteita. Pirteät kuplat korostavat maun hapokkuutta ja viini onkin makeudesta huolimatta hyvin tasapainoinen ja eloisa. Kokonaisuus jättää pitkän, kaneliin, neilikkaan, sekä muihin joulun mausteisiin ja appelsiinin kuoreen vivahtavan jälkivaikutelman.”, luonnehtii Viinilehden asiantuntija Antti Rinta-Huumo Glöetiä.

Hinta: 12,74/0,75 l

Earl Greyllä maustettua glögiä

Tänä vuonna vuosikertaglögi Blossa sai inspiraationsa Earl Grey -teestä. Mustaan teehen sekoitetun glögin pohjana on käytetty espanjalaista Muscat-viiniä, hapokasta ranskalaista valkoviiniä sekä espanjalaista Mistela-jälkiruokaviiniä. Glögijuoma on maustettu bergamotista, pomeranssista ja appelsiinistä tehdyllä mausteseoksella.

Blossa15 on makea, mutta raikas. Perinteinen glögin maku yhdistyy klassisiin teen aromeihin ja hentoon sitrukseen. Juoma sopii skonssien, kypsytettyjen juustojen ja savulohipaahtoleivän kaveriksi vaikkapa kello viiden teekutsuille.

Hinta: 13,99/0,75 l

Blossa 15

Mausteista omenatotia

Jägermeister Spice on mausteinen, 56 luonnollisesta mausteesta, yrteistä, kukinnoista, juurista ja hedelmistä uutettu likööri. Spicen maussa korostuvat vanilja ja kaneli sekä perinteisen Jägermeisterin maut, kuten tähtianis, inkivääri, appelsiininkuori ja kardemumma. Alkoholia liköörissä on 25 %.

Jägermeister Spice

Lämpimästä omenamehusta ja lorauksesta Spicea syntyy vaalea, vaniljainen ja lämmittävä juoma.

Hinta: 24,90/0,70 l

Katso myös:

Pikkkujoulut: 10 suolaista ja makeaa glögikutsuille Pikkujoulujen helpot leivonnaiset
Joulunajan herkku: Lämmin brie karamelliomenoiden kera

Kotiliesi.fi: Pikkujoulun herkut

X