5 x kauden paras glögi
Poimimme kauden glögeistä viisi maukasta juomaa, jotka miellyttivät makuhermojamme. Joukossa on vuosikertaglögejä, glühweinia ja alkoholiton klassikko.
Poimimme kauden glögeistä viisi maukasta juomaa, jotka miellyttivät makuhermojamme. Joukossa on vuosikertaglögejä, glühweinia ja alkoholiton klassikko.
Mausteista luomuviiniä
Lämmin glühwein vie mielen Keski-Euroopan tunnelmallisille joulumarkkinoille. Wintertal Organic Glühwein (9,99 e/l) on marjainen, kevyen appelsiininen sekä hennon kanelinen. Glühwein on luonteeltaan hieman kuivempi kuin pohjoismaiset makeammat glögit. Se toimii vaikkapa lämmikejuomana termospullosta nautittuna ja reippaan talviulkoilun jälkeen.
Roseeta
Ilahduttavan mieto (8 %) Tuike Rosé Glögi (7,98 e) on mansikkaisen punainen, kardemummainen ja kanelinen rosee. Lämmitettynä roseeglögi tuo mukavaa vaihtelua punaisten glögien valtavirtaan.
Vuosikerta-glögejä lahjaksi
Kirsikkaisen, makean ja joulumausteisen Loimu 2016-vuosikertaglögin mausta löytyy ripaus mustaherukkaa ja aavistus mansikkaa. Etelä-afrikkalaisesta Cabernet Sauvignon –viinistä valmistettu Loimu on tervetulleesti hieman aiempaa miedompi. Sen alkoholimäärä on nyt 15 %.
Yllättävän klassinen, makea, täyteläisen variksenmarjainen, joulumausteinen vuosikerta-Blossa (13,99 e) on valkoviinipohjainen. Se saa syvän punaisen värinsä variksenmarjoista ja makeutensa koivun mahlasta tehdystä siirapista. Juoman voi tarjota lämmitettynä glögilasista tai ruotsalaisittain huoneenlämpöisenä pienestä lasista vaikkapa aperitiivina.
Alkoholiton klassikko
Porvoolaisen Hommanäsin kartanon glögi (5,80 e/0,5 l) maistuu kotoisasti mustaherukalle. Lisä-ja säilöntäaineeton valmis jouluglögi valmistetaan kotimaisesta mustaherukkamehusta ja maustetaan kanelilla, kardemummalla, pomeranssilla ja neilikalla.
Kolme vinkkiä glöginlämmitykseen:
- Lämmitä isompi annos glögiä teräskattilassa, älä käytä vedenkeitintä lämmitykseen.
- Pienen annoksen voi lämmittää myös mikrossa, muttei metalliastiassa
- Ole tarkkana lämmön kanssa. Glögiä ei kannata keittää, koska kiehuminen voi muuttaa glögin mausteet kitkerän makuisiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous