Juomat 15.11.2016

5 x kauden paras glögi

Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Alko, Oscar Lindell / Studio Lindell
Poimimme kauden glögeistä viisi maukasta juomaa, jotka miellyttivät makuhermojamme. Joukossa on vuosikertaglögejä, glühweinia ja alkoholiton klassikko.

Mausteista luomuviiniä

Wintertal Organic Glühwein

Lämmin glühwein vie mielen Keski-Euroopan tunnelmallisille joulumarkkinoille. Wintertal Organic Glühwein (9,99 e/l) on marjainen, kevyen appelsiininen sekä hennon kanelinen. Glühwein on luonteeltaan hieman kuivempi kuin pohjoismaiset makeammat glögit. Se toimii vaikkapa lämmikejuomana termospullosta nautittuna ja reippaan talviulkoilun jälkeen.

Roseeta

Tuike Rosé Glögi

Ilahduttavan mieto (8 %) Tuike Rosé Glögi (7,98 e) on mansikkaisen punainen, kardemummainen ja kanelinen rosee. Lämmitettynä roseeglögi tuo mukavaa vaihtelua punaisten glögien valtavirtaan.

Vuosikerta-glögejä lahjaksi

Loimu 2016

Kirsikkaisen, makean ja joulumausteisen Loimu 2016-vuosikertaglögin mausta löytyy ripaus mustaherukkaa ja aavistus mansikkaa. Etelä-afrikkalaisesta Cabernet Sauvignon –viinistä valmistettu Loimu on tervetulleesti hieman aiempaa miedompi. Sen alkoholimäärä on nyt 15 %.

Vuosikerta Blossa 2016

Yllättävän klassinen, makea, täyteläisen variksenmarjainen, joulumausteinen vuosikerta-Blossa (13,99 e) on valkoviinipohjainen. Se saa syvän punaisen värinsä variksenmarjoista ja makeutensa koivun mahlasta tehdystä siirapista. Juoman voi tarjota lämmitettynä glögilasista tai ruotsalaisittain huoneenlämpöisenä pienestä lasista vaikkapa aperitiivina.

Alkoholiton klassikko

Hommanäs jouluglögiPorvoolaisen Hommanäsin kartanon glögi  (5,80 e/0,5 l) maistuu kotoisasti mustaherukalle. Lisä-ja säilöntäaineeton valmis jouluglögi valmistetaan kotimaisesta mustaherukkamehusta ja maustetaan  kanelilla, kardemummalla, pomeranssilla ja neilikalla.

Kolme vinkkiä glöginlämmitykseen:

  1. Lämmitä isompi annos glögiä teräskattilassa, älä käytä vedenkeitintä lämmitykseen.
  2. Pienen annoksen voi lämmittää myös mikrossa, muttei metalliastiassa
  3.  Ole tarkkana lämmön kanssa. Glögiä ei kannata keittää,  koska kiehuminen voi muuttaa glögin mausteet kitkerän makuisiksi.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi