Juomat

Baarimestareiden muotidrinkit

Teksti: Anna.fi

Sekoita ja ravista muoticocktaileja baarimestareiden Greta Grönholmin ja Jesse Auvisen ohjeiden mukaan. Drinkeissä maistuvat kurkku, punajuuri, marjat ja yrtit. Nyt lähdetään drinkille!

mansikkadrinkki

Raikas ja pippurinen mansikkakuohu sopii hyvin tervetulomaljaksi vaikkapa uudenvuoden juhliin.

Drinkeissä kirpeyttä ja makeutta

Loimaan seurahuoneen baarimestari Greta Grönholm on cocktailien sekoittamisen maailmanmestari. Voitto heltisi Prahassa elokuussa rapsakan vihreällä My Green Summer -juomalla, joka on ominta Gretaa: juoman kirpeät ja makeat maut ovat täydellisessä sopusoinnussa ja visuaalisuus huipussaan.

my green summer drinkki

Mestaruus oli kahdeksan vuotta kilpailleelle ja monia kotimaisia voittoja kahmineelle Gretalle rajapyykki. Nyt hän pitää kisataukoa ja keskittyy perheyrityksen pyörittämiseen ja nuorten baarimestareiden kouluttamiseen.

Greta rakentaa drinkin aina ensin mielessään, huippuunsa hioutuneen makumuistinsa avulla. Innoittajina voivat olla maku, väri ja tietysti asiakkaan toiveet.

Lingontail sopii hienosti syysiltoihin tai pikkujoulujen juhlajuomaksi.

– Drinkin pitää aina myös näyttää hyvältä. Koristeita nappaan mukaani kukkakaupasta ja lenkkipolun varrelta. Esimerkiksi loppusyksyn varvut ja karut oksat luonnosta sopivat loistavasti lämpimien juomien somisteeksi, Greta vinkkaa.

Falling Gin -drinkissä, terästetyssä teessä, maistuu talveen hyvin sopivat kardemumma ja kaneli.

Baarimestarin vinkit

Harrastelijoille Gretalla on kullanarvoisia vinkkejä.

– Hanki viinamitta, sekoituslusikka ja tiiviskantinen, siivilällä varustettu cocktailravistin. Satsaa alkoholeissa laatuun, sillä huonolaatuisen alkoholin makua on vaikea häivyttää. Älä tee liian vahvoja sekoituksia, 4 cl vahvaa alkoholia on riittävä määrä drinkkiin kuin drinkkiin.

Maailmanmestari Greta Grönholmin My Passion -drinkissä maistuvat Karibian hedelmät ja laadukas tumma rommi.

Luomua lasissa

Korkeavuorenkadun Latva-viinibaarin palkittu drinkkilista on villi ja innovatiivinen. Mielenkiintoisten cocktailien luoja on baarimestari Jesse Auvinen.

– Olen ottanut asiakseni käyttää cocktaileihin kotimaisia raaka-aineita samaan tapaan kuin keittiöissäkin tehdään eli suoraan pellosta ja metsästä lasiin. Drinkkilistani elää vahvasti vuodenaikojen mukaan, Jesse kertoo.

Baarimestari valmistautuu jo kesällä talvikauteen pakastamalla herukanlehtiä sekä marjasoseita ja valmistamalla omin käsin mehuja drinkkejä varten. Makusiirapit kuusenkerkistä, raparperista ja punajuuresta ovat tietysti itse keitettyjä. Mielenkiintoisen Punajuuri Sour -cocktailin pohjana on viski.

Myös drinkkeihin käyttämiensä alkoholien suhteen Jesse on tinkimätön.

– Hyvät raaka-aineet vaativat laadukkaan alkoholin ja kääntäen, huono alkoholi pilaa hyvät raaka-aineet.

Jesse antaa täyden siunauksensa ruoan ja cocktailin liitolle, kunhan vain niiden makumaailmat tukevat toisiaan.

– Lihaliemipohjainen bull shot -drinkki tai tummasta portterista sekoitettu cocktail natsaavat hyvin liharuokien kanssa. Lakka-omena-cocktailia taas suosittelen sekä graavilohen että jälkiruoan kanssa. Hyvä kombinaatio syntyy yleensä siitä, kun sekä lasissa että lautasella maistuu suomalainen luonto, Jesse sanoo.

Latva-viinibaarin baarimestari Jesse Auvinen sekoittaa yhtä mielellään old fashioned -drinkin kuin Suomi-henkisen cocktailinkin.

Teksti: Taina Salovaara

Kuvat: Sampo Korhonen

X