Juomat

Blossa 13 maistuu kylmänäkin

Teksti:
Anna.fi

Joka vuosi Blossan vuosikertaglögin maku on haettu eri paikasta. Milloin Japanista, milloin El Salvadorista. Tänä vuonna Blossan maut löytyvät trendikkäästi läheltä, mutta jäävät silti hetkeksi salaisuudeksi.

Blossa 13

Blossa on palannut juurilleen Ruotsiin ja hakenut inspiraatiota Taalainmaan maakunnasta, seudun hedelmällisestä maaperästä ja käsityö-ja kansanmusiikkiperinteestä.

Taalainmaa oli viinikauppias Johan Daniel Grönstedtin kotiseutua. Grönstedt oli ensimmäisiä viinikauppiaita, jotka myivät valmiiksi sekoitettua glögiä 1800-luvun lopun Tukholmassa. Grönstedtin glögi oli maustettu muun muassa sokeriliemellä, rusinoilla, kardemummalla ja neilikoilla.

Taalainmaan vaikutteet paitsi maistuvat glögissä, näkyvät ansiokkaasti  myös pullon ulkonäössä. Kauniin punaista pulloa koristaa kurpitsakuvio.

Blosssa 13

Miltä Blossa 13 maistuu?

Uutta vuoden 2013 Blossassa on se, ettei sen makua kerrota pullossa. Sen sijaan Blossa haluaa kuulla kuluttailta, millaiseksi he kokevat vuosikertaglögin maun. Makua voi arvuutella ja kommentoida Blossan Facebook-sivuilla. Ainesten salaisuus paljastetaan Lucian päivänä 13. joulukuuta.

Glögin pohjana on tänäkin vuonna valkoviini. Glögin väri on hennon persikkainen, tuoksu marjainen,  aavistuksen persikkainen sekin.  Ensi siemauksella suussa maistuu neilikka, kardemumma – ehkä aavistus maustepippuria, puolukkaa?

blossa 13

Olivat ainekset jotain noista yllä luettelluista tai eivät –  hyvänmakuinen glögi Blossa 13 on. Se maistuu parhaalta pienestä lasista ja nautittuna huoneenlämpöisenä suolapalojen, kuten juustopalleroiden tai  brie- ja sinihomejuusto- sekä porosuupalojen kanssa.

Blossa 13

Valmistajan tarjoiluehdotus: Glögi nautitaan huoneenlämpöisenä tai perinteiseen tapaan lämmitettynä.

  • Alkoholipitoisuus: 15 %
  • Hinta: 12,98 €/0,75 l plo

Alkon valikoimissa 7.10.2013 alkaen

Glögien uutuusmaut testissä

Viime vuoden tapaan Ruoka.fi testauttaa tämän vuoden glögimaut 10 hengen raadillaan. Tulokset julkaistaan Ruoka.fi:ssä marraskuun alussa.

 

Kuvat: Blossa

Teksti: Leena Kalliokoski

 

X