Juomat

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on vuoden 2014 viini

Teksti: Anna.fi

Vuoden viiniksi 2014 on valittu chileläinen punaviini Castillo de Molina Pinot Noir 2011. Marjaista, mausteista ja vaniljaista viiniä suositellaan maisteltavaksi ruokaisten pastakastikkeiden, tai vaikkapa chilillä maustetun porsaanlihan kanssa.

Castillo de Molina Pinot Noir 2011 on vuoden 2014 viini

Raati kuvaili viiniä näin: ”Kalpeanoranssinpunainen viini, jonka miellyttävässä ja rypäleelle tyypillisessä tuoksussa on mansikkaa, marjaisuutta ja tammea. Sopivan hapokas maku vastaa tuoksua, siinä aistii rypäleelle tyypillisesti pieniä, punaisia marjoja. Tasapainoinen kokonaisuus, jossa on pitkä jälkimaku. Erinomainen hinta/laatusuhde.”

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on Curicón laaksossa syntynyt punaviini, jota kuvataan notkeaksi ja samettisen hedelmäiseksi.  Kypsän kirsikkaista ja aavistuksen vaniljaista viiniä kannattaa maistella ruokaisten pastakastikkeiden, grillatun kalan, savulohen tai chilillä maustetun porsaanlihan kanssa.

Vuoden viinit -kilpailu 2014

Jo 17:ttä kertaa järjestetyssä Vuoden Viinit – kilpailussa tuomariston eteen katettiin tänä vuonna ennätykselliset 600 viiniä, jotka arvioitiin sokkona 19 eri sarjassa. Koko kilpailun voitti ja Vuoden Viiniksi 2014 on valittu chileläinen Castillo de Molina Reserva Pinot Noir. Viini voitti kultaa myös omassa sarjassaan (Uuden maailman punaviinit 10-17 €).

Sarjojen parhaat viinit palkitaan Kultaisella, Hopeisella ja Pronssisella diplomilla. Sarjansa voittanut viini, joka saamiensa pisteiden perusteella erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista, palkitaan Platinadiplomilla ja Vuoden Viini 2014 tittelillä.

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir 2011
Alkon tuotenumero: 455377
Alkoholi: 14,00 %
Suljentatyyppi: metallinen kierrekapseli
Hinta: 10,99 €

Katso, löytyykö suosikkisi  Vuoden viinit 2014 -tuloksista.

X