Juomat 27.4.2017

Hyvä kuohuviini kolmella eurolla! Parhaat piccolo-kuohuviinit

Teksti: Ilkka Sirén Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia, Valmistajat
Juhlista kesää hyvällä kuohuviinillä! Viinitoimittajamme valitsi parhaat piccolokokoiset kuohuviinit.

Lindauer kuohuviini

Lindauer Cuvée Brut 3,98 e/0,2 l

Mainetta niittänyttä, palkittua uusiseelantilaista kuohuviiniä Lindauer Cuvée Bruta saa nyt suomalaisten iloksi myös pikkupullossa. Aavistuksen paahteinen ja raikkaan omenainen skumppa sopii seurusteluun ja on erinomainen samppanjan korvike piknik-koriin.

Zonin kuohuviini

Zonin Prosecco Brut 4,19 e/0,2 l

Hedelmäinen, pirteän hapokas ja hennon kukkainen prosecco on oma suosikkini brunssipöytään. Eloisan kuplarakenteen ansiosta tämä skumppa sopii niin rapean pekonin kuin kylmäsavulohella täytettyjen bageleidenkin kanssa. Zonin Prosecco Brut sopii aurinkoiseen aamupäivään kuin nenä päähän.

Bernard Massard kuohuviini

Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut 4,38 e/0,2 l

Luxemburg ei ole monelle viinimaana tuttu, mutta Bernard-Massardin Cuvée de l’Ecusson Brut on ollut suomalaisten kestosuosikki jo vuosia eikä syyttä. Kypsän sitruksinen, runsas ja ennen kaikkea tasapainoinen kuohuviini sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Freixenet kuohuviini

Freixenet Cordon Rosado Cava Brut 3,66 e/0,2 l

Vadelmaiset roseekuohuviinit ovat paitsi trendikkäitä usein myös hyvin monipuolisia ruokaviinejä makuprofiilinsa ansiosta. Espanjalainen Freixenet Cordon Rosado Cava Brut on kuiva ja hilpeän marjaisa kuohuviini esimerkiksi terassikauden avajaisiin. Se toimii loistavasti aperitiivina. Sitä kannattaa kokeilla myös kalaruokien kanssa.

Jaume Serra kuohuviini

Jaume Serra Cava Brut Nature 3,15 e/0,2 l

Jäillä ja piccolopulloilla täytetty iso cooleri on näky, joka tallentuu varmasti vieraiden Instagram-kuviin. Macabeo-, Xarello- ja Parellada-rypälelajikkeista valmistettu Jaume Serra Cava Brut Nature sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Kuivalla cavalla sopii kilistellä juhlissa sekä huuhdella alas pitopöydän suolaisia alkupaloja.

Heidsieck kuohuviini

Heidsieck Monopole Blue Top Champagne Brut 10,49 e/0,2 l

Tämän talon samppanjalla ovat aikojen kuluessa lätränneet niin kuninkaat kuin keisaritkin. Venäjällä Nikolai II tykkäsi Heidsieck Monopolen samppanjasta niin, että hänelle lähti vuosittain kaksi junaa täynnä tätä kuplivaa eliksiiriä. Hienoon ulkoasuun puettu ja kaikinpuolin herkullinen Heidsieck Monopole Blue Top Champagne Brut sopii juhlapöytään, mutta pikkupullolla voi piristää myös tavallista arkipäivää.

 Lue myös:

Vapun parhaat noin 10 euron kuohuviinit – katso asiantuntijan vinkit

Vapun edulliset kuohuviinit – poimi alle 15 euron löydöt

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi