Lahjaviinit ilahduttavat joulupöydässä.
Juomat

Hyvä viini on mainio lahja! Näillä viineillä ilahdutat takuuvarmasti valkoviinin, punaviinin ja kuohuviinin ystävää

Ilahduta juhlien emäntää tai isäntää viinillä, jossa on oivallusta. ilkka sirén
Teksti: Ilkka Sirén Kuvat: Kuvat OM-arkisto, iStock ja valmistajat

Upea seurusteluvalkkari

Hashtag Sauvignon

Hashtag Sauvignon 13,98 e/0,75 l

Italialainen Hashtag Sauvignon on tämän juhlakauden veikein viini hetkeen kuin hetkeen. Pullon sisällä piileskelee suoraviivainen ja tuttuun tapaan herukkainen sauvignon blanc, joka toimii viilennettynä mukavana seurusteluviininä, #aikahapokasta.

Näyttävä ja herkullinen magnum

Dr. Loosen L Dry Riesling

Dr. Loosen L Dry Riesling 29,90 e/1,5 l

Kun ystäväporukalla juhlitaan ja laitetaan isompaa vaihdetta silmään, niin silloin on herkullinen magnum-pullo paikallaan. Älä anna hinnan hämätä, viini on laatuunsa nähden loistava ostos. Tohtori Saksan Moselista tunnetaan veitsenterävistä ja erittäin ruokaystävällisistä valkoviineistä.

Mausteinen armenialainen

Yerevan Areni Karmrahyut

Yerevan Areni Karmrahyut 14,31 e/0,75 l

Tiesitkö, että arkeologit väittävät löytäneensä maailman vanhimman ”viinitilan” Armeniasta? Viini on pulputtanut Etelä-Kaukasiassa jo ainakin 6 000 vuotta. Areni- ja Karmrahyut-rypälelajikkeista valmistettu mausteinen mutta yllättävän pirteä punaviini on hauska lahja viininystävälle, joka väittää tietävänsä kaikesta kaiken.

Napakymppi mehevän punkun ystävälle

Birds of Paradise Organic

Birds of Paradise Organic 12,89 e/0,75 l

Lempeä ja täyteläinen turbopunkku on tervetullut lahja loppuvuodesta. Harteikkaan tanniininen ja mehevä chileläinen Birds of Paradise Organic sopii täyteläisten punkkujen ystävälle.

Seksikkään pirkasteleva

Bepin de Eto Prosecco Extra Dry

Bepin de Eto Prosecco Extra Dry 14,95 e/0,75 l

Laadukas kuohuviini on takuuvarma lahja. Pieni määrä jäännössokeria kuivassa kuohuviinissä alleviivaa viinin hedelmäisyyttä ja tekee siitä helpommin lähestyttävän. Kypsän sitruksinen ja seksikkään pirskahtelava prosecco on vahva viinillinen julkilausuma juhlaväelle, että tänään lähtee.

Suklaan ja juustojen ystävälle

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella 18,90 e/0,375 l

Puolikas pullo makeaa ja hennon tanniinista recioto-viiniä näyttää vastaanottajalle, että lahjan taakse on uhrattu ajatus jos toinenkin. Toki pullo portviiniäkin toimii aina, mutta recioto-jälkiruokaviinit lentävät juuri sopivasti tutkan alapuolella herättääkseen mielenkiinnon. Kokeile keskivahvan ja kermaisen sinihomejuuston kanssa tai syntisen suklaisen mutakakun kaverina.

 

X