Juomat

Paulig päivitti kahvi-ikoninsa – uusi Paula-tyttö säästää kansallispuvun juhlaan

Teksti: Anna.fi

Maija Niemi aloitti tänään yhdessä maailman erikoisimmista ammateista. Hän on 19. Pauligin Paula. Paula-perinne on jatkunut jo vuodesta 1950, mutta uusi Paula  astuu edeltäjistään poiketen hieman erilaiseen pestiin. Paulig on uudistanut Paula-brändin kevään aikana ja kuparipannu sekä perinteinen Sääksmäen kansallispuku eivät enää ole Paulan jokapäiväistä työrekvisiittaa, vaan varattu juhlakäyttöön. 

Uusi Paula, vanha ja uusi tyyli

Paulig kertoo Paula-uudistuksen taustalla olevan halun tehdä brändistä lähestyttävämpi sukupolvelle, jolle kuparista kahvipannua kantava kansallispukuinen Paula on jäänyt tuntemattomaksi.

Perinteisen Sääksmäen kansallispuvun rinnalle luotiin kuluttajia osallistamalla uusi rennompi tyyli, joka koostuu useasta toisiinsa vapaasti yhdisteltävästä vaatekappaleesta. Vaatesuunnittelija Elina Laitisen ja bloggaaja Laura Pollarin suunnittelema Flora-asu toimii arkiasuna siniraidallisen Sääksmäen kansallispuvun rinnalla. Myös Paulan asenteeseen lisättiin ripaus rohkeutta ja seikkailunhalua.

– Kahvin kiehtovassa maailmassa riittää tutkittavaa, joten loputon uteliaisuus on Paulan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, summaa viestintäpäällikkö Mervi Siikala.

Maija valikoitui 140 hakijan joukosta Pauligin uudeksi Paulaksi asenteensa ja rohkeiden ajatustensa vuoksi. Vaikka Paula edelleen tapaa ihmisiä kahviloissa ja kauppojen kahvihyllyjen lomassa ja erilaisissa tapahtumissa kahvia maistatellen, Maija aikoo valloittaa Paulana myös verkon.

– Ihmisten tapaaminen kasvokkain on tietenkin kaikkein antoisinta, mutta sosiaalisen median kautta pääsen kohtaamaan huomattavan paljon enemmän kahvin ystäviä. Menneiden vuosikymmenten Pauloihin verrattuna koen olevani etuoikeutettu voidessani käydä kahvikeskustelua ja viettää virtuaalisia kahvihetkiä kenen tahansa kanssa ajasta ja paikasta riippumatta. Sosiaalinen media yhdistää – kuten kahvikin, Maija pohtii.

Cold Brew Coffee - Paulig

Paulan mukaan kesän trendijuoma on Yhdysvalloista Suomeen rantautunut Cold Brew eli kylmäuutettu kahvi. Cold brew -kahvi on pehmeä ja kylmä juoma, joka on valmistettu uuttamalla vastajauhettua kahvia kylmään veteen.

Cold brew coffee with coconut

Kylmäuutetun kahvin annetaan tekeytyä mieluiten yön yli jääkaapissa. Toiset antavat seoksen seistä 14-16, jopa 24 tuntia. Esimerkiksi pressopannu sopii mainiosti kylmäuutetun kahvin valmistamiseen.

  • 1 osa kylmäuutettua kahvia
  • 2 osaa soodavettä/hiilihapotettua vettä
  • 2 cl kookossiirappia
  • tuoretta limen mehua
  • jäitä

Täytä lasi jäillä. Mittaa joukkoon 2 cl kookossiirappia, kahvi, hiilihapotettu vesi ja puristettu limen mehu. Sekoita.

 

Hyvän kahvin päivää vietetään lauantaina 6.6. Pauligin perustajan, Gustav Pauligin, nimipäivänä.

Leena Kalliokoski

Kuvat: Paulig

 

 

X