Juomat

Vuoden valkoviini on Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey

Teksti: Anna.fi

Viini-lehti on valinnut Vuoden valkoviiniksi ranskalaisen Chablis-tuottajan Domaine Larochen Chablis 1er Cru Les Vaudeveyn (2011). Hedelmäisen ja pähkinäisen kermaisen viinin hinta Alkossa on 27,90 euroa.

Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey on vuoden valkoviini

Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey tuotetaan Les Vaudevayn jyrkillä, yli 40-asteisilla rinteillä sijaitsevan viinitarhan rypäleistä.  Chablis’n lähellä Beinen kylässä sijaitsevan viinitarhan maaperä (kimmeridge) on kalkkikivinen ja sisältää fossiilien lisäksi piikiveä.

Vaudevey Premier Cru -palstan viinit ovat kuivia, raikkaan hapokkaita ja mineraalisia. Viini sopii hyvin runsaan kalaruoan, äyriäisten sekä vaalean liharuoan kanssa. Viini on saavuttanut tänä vuonna Viini-lehden kilpailun lisäksi kultaa IWSC:n sekä pronssia Decanter Wine Awards –kilpailuissa.

Viini-lehden vuoden viinit valitsevat viiniasiantuntija Antti Rinta-Huumo ja Viini-lehden kustantaja Juha Berglund, jotka maistelevat ja arvioivat viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin –kirjaa (Otava) ja Viini-lehden uutuusarvioita varten.

Vuoden aikana Berglund ja Rinta-Huumo arvioivat aistinvaraisesti Alkon perusvalikoiman kaikki viinit – kuluneen vuoden aikana niitä oli yhteensä 1694. Viinit maistellaan aina sokkona. Parhaat kuusi viiniä pääsevät Vuoden viini -ehdokkaiksi, jonka jälkeen niitä arvioidaan usean kerran niin, että viinien alkuperä on tiedossa. Viini-lehti palkitsi vuoden viinit nyt 11. kerran.

Voitokas Laroche – Chablis’n alueen vanhimpia tuottajia

Laroche on Chablis’n alueen vanhimpia tuottajia ja talo on ollut merkittävimpiä vaikuttajia alueen viinintuotannon kehittämisessä vuodesta 1850 lähtien.

Laroche tuottaa viinejä kaikista Chablis-appellaatioista eli Grand Cru-, Premier Cru-, Chablis- ja Petit Chablis -tarhoilta.

International Wine and Spirit Competition (IWSC) palkitsi Larochen vuoden 2014 parhaana ranskalaisena viinitalona. Larochen viinit voittivat samaisessa kilpailussa kaksi kulta-, kaksi hopea- ja neljä pronssimitalia.

Lue lisää Larochen viinitalosta

Viini-lehti on valinnut vuoden 2014 punaviiniksi portugalilaisen Quinta das Setencostas 2010:n. Punaviinien osalta Viini-lehden valinta osui poikkeuksellisen edulliseen viiniin. Pullo muhevan paahteista Quinta das Setencostasia maksaa Alkossa 9,98 euroa.

Lue lisää vuoden viineistä.

Kuva: Altia Oyj

 

X