Juomat

Yo-juhlien parhaat kuohuviinit ja alkoholittomat juhlajuomat

Kevät ja kesä ovat erilaisten juhlien aikaa, on ylioppilasjuhlia, valmistujaisia ja rippijuhlia. Lasillinen kuplivaa on oiva tapa juhlistaa näitä hetkiä. Alkoholittomien juomien suosion kasvaessa, valitsimme kuohuviinien rinnalle myös kolme juhlavaa alkoholitonta vaihtoehtoa.
11.5.2016 Teksti: Marita Suontausta Kuvat: Alko

Viilennä kuohuviinit hyvissä ajoin ja säilytä tarjoiluhetkeen asti viileässä, jotta ne eivät kuohuisi liikaa. Varsinkin alkoholittomille kuohuviineille on tärkeää tarjota ne riittävän viileinä. Silloin niissä oleva makeus ei tunnu niin voimakkaasti.

3 x alkoholiton kuohuva

Arctic Rose juhlajuoma

Arctic Rose juhlajuoma

Suomi, Ranua
13,95 €
Alkon numero: 565277

Kotimaisia, suomalaisista raaka-aineista valmistettuja, alkoholittomia  juhlajuomia on markkinoilla mukavan paljon. Ranualla valmistetun Artic Rosen raaka-aineena on lakka ja se maustetaan ruusujuurella, iisopilla sekä sahramilla. Tuoksussa tuntuu lakka ja mausteisuus. Maussa lakka ja kukkaisuus. Vähäinen hapokkuus saa suutuntuman makeaksi, vaikka sokeria juomassa on vain 50 g/litra.

Arctic Rose juhlajuoma on onnittelumaljana ja aperitiivina parhaimmillaan, mutta maistuu myös kesäisten, keveiden salaattien seurassa.

Colonnara Icemary Organic Sparkling

Colonnara Icemary Organic Sparkling

Italia
9,50€
Alkon numero: 947257

Luomusertifioitu Icemary  on valmistettu viinin tavoin rypälemehusta, mutta alkoholikäyminen estetään puristamalla rypäleet 0-asteisina. Näin saadaan täysin alkoholiton juoma. Tuoksu on makean hedelmäinen. Maku on kuohuviinimäinen ja makea ( sokeria 130 g/l).

Icemary löytyy Alkon tilausvalikoimista sekä joistakin myymälöistä myös hyllystä.

Icemary sopii onnitteluun ja aperitiiviksi, mutta sitä voi käyttää myös kuohuviinipohjaisiin cocktaileihin, jotka nostavat suosiotaan. Icemary sopii makeutensa ansiosta myös voimakkaastikin maustettujen ruokien seuraan tai marjaisten jälkiruokien kanssa nautittavaksi.

Freixenet Legero Rosado Alcohol Free

Freixenet Legero Rosado Alcohol Free

Espanja
6,49 €
Alkon numero: 533167

Kauniin punertava Freixenet Legero Rosado  tuoksuu rusinaiselta ja aavistuksen marjaisalta. Se on valmistettu pääosin makeista ja aromaattisista Moscatell-rypäleistä. Hitunen Tempranillo-rypäleitä mukana tuo lohenpunaisen värin. Maku on makeahko, mutta mukava hapokkuus taittaa makeutta (sokeria 55 g/litra).  Hedelmäisessä maussa rusinaisuuden lisäksi kypsää sitrusta ja marjaisuutta.

Freixenet Legero on edullinen ja hyvä vaihtoehto maljan kohottamiseen. Se sopii myös  seurusteluun, keveiden salaattien ja hedelmäisten tai marjaisten  jälkiruokien viiniksi.

3 x kuohuviini

Lindauer Cuvée Brut

Lindauer Cuvée Brut

Uusi Seelanti
12,79 €
Alkon numero: 586027

Samppanjankin valmistukseen käytetyistä Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleistä valmistetun tyylikkään kuohuviinin tuoksu on samppanjamaisen paahteinen, hieman paahtoleipämäinen. Siinä on lisäksi kypsää sitrusta ja aavistus mineraalisuutta. Maku on kuiva  ja hapokas. Siinä on kypsää sitrusta, keltaista karviaismarjaa, paahteisuutta sekä hiukan mineraalisuutta.

Vähän hinnakkaampi onnittelumalja, mutta sopii myös seurusteluun ja varsinkin erilaisten kalaa tai äyriäisiä sisältävien ruokien juomaksi.

Acquesi Cortese Extra Sec

Acquesi Cortese Extra Sec

Italia, Piemonte
9,99 €
Alkon numero:558117

Hedelmäisen tuoksuinen viini on valmistettu pelkästään Cortese-rypäleistä. Tuoksussa on hyvin kypsää omenaa, persikkaa ja päärynää. Maku on kuiva. Siinä on tuoksun aromien lisäksi kypsää sitrusta, luumua ja aavistus leivontamausteita sekä mineraalisuutta.

Mukava kuohuviini niin skoolaukseen, aperitiiviksi kuin erilaisia kesäisiä herkkuja sisältävän noutopöydän tai piknikkorin seuraan.

Evergreen Organic Seco

Evergreen Organic Seco

Espanja
9, 95 €
Alkon numero: 937947

Tämä Alkon tilausvalikoimasta löytyvä luomusertifioitu kuohuviini sopii niille, jotka eivät pidä kovin kuivista ja hapokkaista viineistä. Viiniä on joidenkin myymälöiden hyllyissä. Saatavuus kannattaa tarkistaa Alkon sivuilta.

Tuoksu on pehmeän hedelmäinen, aavistuksen havumetsäinen. Maku on makeahkon hedelmäinen. Siinä on kypsää omenaa, persikkaa ja aprikoosia sekä aavistus lakkahilloa. Sokeria viinissä on 15 g/litra, mutta vähähappoisuus korostaa makeutta.

Hyvä onnittelumalja ja aperitiivi, mutta sopii erilaisten ruokaisien salaattien kanssa. Makeutensa sekä vähähappoisuutensa ansiosta kestää reilujakin mausteita. On myös omiaan jälkiruokaherkkujen seurassa.

Katso ideat juhlatarjoiluihin:

898679-vadelma-kookosleivokset.jpg
Yo-juhlat: mitä tarjolle?
graavilohta_fenkolikurkkusalaattia
Yo-juhlien tarjottavat – kokoa japanilaistyylinen menu
perunasalaatti ja salsaverdeä
Valmistujaisten buffet-pöydässä maistuvat Välimeren maut

Kotiliesi.fi: Juhlien tarjoilu ja kattaus – näin selviät ilman paniikkia