
Juuri nyt: kurpitsasta herkullista leipää, keittoa ja pastaa
Pirteän oranssista kurpitsasta syntyy paljon muutakin kuin halloween-juhlien hyytävä lyhty. Kurpitsa mehevöittää leivonnaiset, maustaa pastan ja on mainio sosekeiton aines.
Omenaista kurpitsakeittoa
Kurpitsakeittoon voi käyttää myskikurpitsaa tai kelta-oranssia talvikurpitsaa. Kurpitsanpalat kiehuvat yhdessä kotimaisten omenien kanssa kasvisliemessä vastustamattoman pehmeiksi syyssopan aineksiksi. Sävyisä kurpitsakeitto saa särmää inkivääristä, korianterista ja omenasta. Ennen soseutusta keitto maustetaan vielä omenasoseella ja suolalla. Paahdetut kurpitsansiemenet viimeistelevät keiton.

Resepti: kurpitsakeitto
Kurpitsa taipuu suolaiseen ja makeaan leipään
Kurpitsasose sopii hyvin syksyisiin leivonnaisiin. Kurpitsansiemenet kannattaa myös ottaa talteen. Koverra siemenet kurpitsasta, puhdista, huuhtele ja kuivaa. Sen jälkeen voit paahtaa ne pannulla. Kurpitsansiemenet sopivat hyvin leipä-tai sämpylätaikinoihin.
Tumma suklaa on oiva pari kurpitsalle
Viikonloppuaamun huikea herkku leivotaan kurpitsasta ja tummasta suklaasta. Mehevä leipä nautitaan kanelisokerilla maustetun tuorejuuston ja vadelmahillon kanssa.

Resepti: kurpitsa-suklaaleipä
Kurpitsacrostinit ovat mainioita suupaloja
Kira Åkerström-Kekkosen kurpitsatahnalla voidellut crostinityyppiset leivät maistuvat vaikkapa iltapalana, sormisyötävänä illanistujaisissa tai sunnuntaiaamun brunsseilla. Leivänpäälysissä on hieman hommaa, mutta lopputulos palkitsee vaivan. Ensin keitetään linssit, sitten tehdään kurpitsatahna, paahdetaan ciabattaviipaleet uunissa, sivellään leivät kurpitsatahnalla ja viimeistellään ne linsseillä, raastetuilla parmesaanilastuilla ja granaatinomenan siemenillä.

Resepti: Kiran kurpitsatahnalla päällystetyt leivät
Kurpitsan mehevöittämät sämpylät
Mikä maistuu paremmalta kuin tuore, vastaleivottu sämpylä? Nämä kurpitsalla mehevöitetyt sämpylät sopivat halloween– tai kekrijuhlien leiviksi maukkaan kurpitsakeiton kaverina. Kurpitsan lisäksi siirappi tuo sämpylätaikinaan makeutta, kauraleseet ja spelttijauhot rakennetta.

Resepti: kurpitsasämpylät
Kurpitsasta herkkupastaa
Kurpitsa-herkkusienipasta saa upean makunsa basilikasta, salviasta, ja valkosipulista. Kurpitsapasta valmistuu alle puolessa tunnissa, sen ainut haastavampi homma on kurpitsan pilkkominen. Kurpitsa kannattaa leikata lohkoiksi ja napata sitten hedelmäliha paloiteltavaksi. Kurpitsa kuullotetaan sipulin kanssa pehmeäksi, herkkusienet paistetaan ja kastike pyöristetään kermalla ja maustetaan tuoreilla yrteillä. Parmesaaniraaste viimeistelee syksyisen pasta-annoksen.

Resepti: kurpitsa-sienipasta
Tallenna
Tallenna
Tallenna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous