Keittiövälineet

Mehujäät kotikonstein: testasimme Lékuén uudet jäätelömuotit

Miten onnistuu mehujään teko? Toimiiko hedelmäjääpuikko ja kuinka valmistat silikonimuoteilla jäätelön? Kokeilimme, miten Lékuén uudet jäätelömuotit taipuvat toiveisiimme.
4.7.2016 Teksti: Leena Kalliokoski ja Emmi Toivonen Kuvat: Valmistaja

Kotitekoisten mehujäiden ihanuus on siinä, että voi valita omia suosikkimakuja ja tehdä erilaisia yhdistelmiä. Muotteihin voi tehdä smoothie-mehujäitä, myslijäätelöä tai haluttaessa perinteisiä makeita marja-tai kolajäitä.

Lékuén hedelmäjääpuikon valmistus

Hedelmäjääpuikko

Täysin  uusi tuttavuus oli hedelmäjääpuikko, jossa voi pakastaa kiiviä, melonia, mangoa, banaania ja nauttia ne hieman hauskemmassa muodossa. Hedelmäjääpuikko voi olla oiva apu niissä perheissä, joissa lapset eivät halua syödä hedelmiä.

Hedelmäjääpuikko survaistaan hedelmäpalaan, kokeilin sitä ananakseen, kiiviin ja vesimeloniin. Hedelmän lisäys tehdään pala kerrallaan ja kannattaa katsoa, että tikku pysyy paikoillaan keskellä, muuten käyttö on erittäin helppoa. Hedelmäpuikon kansi estää hajujen tarttumisen ja makujen muuttumisen pakastimessa. Muotin voi pestä tiskikoneessa.

Ananas-kiivi-vesimeloni-hedelmäpuikko toimii hellepäivänä viileänä hedelmäherkkuna. Hedelmä maistuu raikkaalta ja ihan samalta kuin tuoreenakin.

Hinta: 5,90 e

Katso video hedelmäjääpuikon valmistuksesta.

Lékuén pinottavat jäätelömuotit

Pinottavat mehujäät

Houkuttelevan väriset perusmuotit voi pinota päällekkäin, jolloin pakastimessa säästyy tilaa mukavasti.  Tiivis kansi estää hajujen tarttumisen pakastimessa. Mehujäämuotti on helppokäyttöinen, mehu kaadetaan muottiin mittaviivaan asti ja kansi suljetaan. Pakastetaan ja noin neljän tunnin kuluttua mehujää on valmis. Muotti toimii hyvin, mehujää irtoaa pakastuksen jälkeen helposti ja ehjänä silikonisesta muotista.

Esimerkiksi kola-juomasta ja vaniljatangosta keitetty siirappi tuo jääpuikkoon sopivan pehmeän mausteisen rakenteen, ja sen avulla myös maut leviävät puikossa tasaisesti. Valmis mehukeittokin sopii mehujäämuottiin.

Muotilla voi tehdä myös jäätelönomaisia puikkoja.  Kookoksen ystävä tykästyy tuoreesta ananaksesta ja kookosmaidosta tehtyyn täyteläiseen jäätelöön. Aikuisten helpot meloni-mojitomehujäät on yksinkertaista valmistaa. Aikaa tarvitaan vain pakastukseen.

Muotit voi pestä tiskikoneessa. Lékuén mukaan silikonimuotit valmistetaan 100 % turvallisesta platinasilikonista, samasta mistä vauvojen tutitkin on tehty.

Hinta: 5,90 e

Lékuén raketinmuotoinen kuviojäätelömuotti

Kuviojäätelömuotit

Kuviojäätelömuotit ovat käyttöperiaatteeltaan samanlaisia kuin pinottavat muotit. Niin ikään kannella ja tikulla varustetut silikoniset muotit ovat muodoltaan hauskempia ja varmasti lasten mieleen. Saatavilla on jalan, raketin, kynän ja Twister-mehujään muotoisia muotteja.

Testasin muotteja tekemällä jogurttijäätelöitä, joihin sopii pohjaksi esimerkiksi vaniljainen jogurttijäädyke. Muottiin voi halutessaan lisätä vaikkapa marjoja tai lorauksen makeaa kastiketta väriä ja makua antamaan.

Muotit ovat melko pieniä eivätkä vie paljoa tilaa pakastimessa. Myös kuviojäätelömuotit pinoutuvat näppärästi.

Muoteissa epäilyttää oikeastaan vain päälle asetettava kansi. Kansi ei tunnu erityisen jämäkältä, joten nestemäisempien ainesten, kuten mehujen jäädyttämisessä kannattaa olla varovainen. Paksumpi massa ei niin vain lorahda muotista, mutta nestemäisen kanssa niin saattaa käydäkin. Varsinkin, jos pakastin on täynnä tavaraa ja tasaista alustaa muoteille on vaikea löytää.

Valmiit jäätelöt irtoavat muoteista leikiten joustavan silikonin ansiosta.

Hinta: 5,90 e

Kokeile myös näitä jäätelö- ja mehujääreseptejä:

creama catalana -jäätelö
Crema catalana -jäätelö

Vesimeloni-mehujää - kesän herkku nro 1
Todella helpot melonimehujäät

Sitruuna-mascarponejaatelo
Sitruunajäätelö

mustikkajäätelö
Mustikkajäätelö

Kotiliesi.fi: Pistaasijäätelö