Ruoka

Koekäytössä: Philips Avance HR2195 -tehosekoitin

Teksti:
Anna.fi

Smoothien valmistamisessa vain mielikuvitus on rajana. Kätevimmin smoothie valmistuu tehosekoittimella. Ruoka.fi testasi smoothien tekoa Pihilipsin uudella Avance-tehosekoittimella.

Philips Avance HR2195

Philipsin Avance -tehosekoittimen luvataan käsittelevän melkein mitä vain hedelmistä ja vihanneksista jäämurskaan, joten täytyihän laite testata.

Tehosekoitin on jykevän tuntuinen peli. Tunnetta lisää sekoittimen pohjassa olevat imukupit, jotka kiinnittävät laitteen hanakasti keittiötasoon. Laite on helppo kasata. Kannu lukkiutuu moottoriosaan tukevasti ja kannun kansi istuu imukuppimaisesti paikoilleen.

Tehosekoittimen kannu on kahden litran vetoinen, ruokaa siihen voi laittaa maksimissaan 1,5 litraa. Kannu on tehty naarmuuntumattomasta lasista, ja siinä voi käsitellä kuumia aineksia.

Toiminnot  valitaan yhdellä painnalluksella

Tehosekoitimen  nopeus valitaan säätimellä. LIsäksi etupaneelissa on mahdollisuus valita kolme eri toimintoa: hiljainen tila,  jäänmurskaus- sekä pulssitoiminto, jolla voi hetkellisesti nostaa laitteen tehoa, kun käsitellään kovia tai raskaita aineksia. Pulssitoimintoa käytetään myös lasikannun puhdistukseen. Toiminto perustuu sykäyksiin, jotka saavat sekoitettavan aineen irtoamaan kannun seinämistä ja terästä.

Laitteen erikoisuus on hiljainen toiminto (quiet mode). Se on tarkoitettu hetkiin, jolloin aamuvirkku smoothientekijä ei halua herättää koko huushollia. Hiljainen toiminto tarkoittaa itse asiassa laitteen käyttöä alhaisella nopeudella ja näin ollen siitä on hyötyä ainoastaan silloin, kun smoothie voidaan tehdä pienemmällä teholla, jolloin ei käytetä jäisiä marjoja tai jäitä.

Jäisien aineksien ja suuren määrän käsittelyyn voi käyttää laitteen mukana tulevaa smoothietikkua/lastaa. Se antaa ilmaa ja nopeuttaa sekoitustulosta. Lastalla voi sekoittaa aineksia laitteen ollessa käynnissä, sillä se istutetaan laitteen kanteen.

Näin testattiin

Valmistimme tehosekoittimella vihersmoothien lehtikaalista sekä pehmeistä hedelmistä ja jogurttipohjaisen smoothien jäisistä marjoista, jogurtista ja pähkinöistä. Koekäytimme laitetta myös jäiden murskaamisessa.

Philips Avance 2195, Pro Blend 6

Paloittelimme hedelmät ennen tehosekoittimeen laittoa. Pehmeistä hedelmistä, marjoista ja jogurtista Philips Avance surrauttaa hetkessä sileän smoothien. Lisäsimme vaikeusastetta laittamalla smoothien joukkoon pähkinöitä.  Käytimme konetta noin minuutin ajan ja tulos oli tasainen, eikä sattumia ollut.

vihersmoothie

Seuraavaksi testasimme laitteen toimivuutta jäänmurskan teossa. Laitteeseen virta päälle ja painallus jääpalapainikkeesta. Noin 30 sekunnissa tuloksena on tasaista jäämurskaa.

Tasaista jälkeä

Philips Avance HR2195 osoittautuu toimivaksi smoothien tekijäksi. Smoothie valmistuu nopeasti ja lopputulos on tasainen. Tukeva kannu antaa vakaan vaikutelman smoothieta tehdessä, mutta on toisaalta raskas huuhdottava. Laitteen irrotettava terä sekä kaikki muut  irrotettavat osat ovat konepesun kestäviä, mikä helpottaa puhdistamista.

Käytettäessä hiljaista toimintoa, koneesta lähtevä ääni on selkeästi vaimeampi. Tosin samalla nopeus ja voimakin ovat vaimennetut.

Laite on jykevä ja vakaa, mutta sen myötä hieman kankea käsitellä. Lasikannu irtoaa rungosta helposti, mutta kannun kansi istuu paikoillaan hyvinkin napakasti. Kun päästää hieman ilmaa kannen lipan alle, kansi mossahtaaa auki. Avaaminen vaatii tuon niksin, voimalla se ei lähde irti.

Tehosekoittimen todellista kestävyyttä ei tämä lyhyt koekäyttö selvitä. Philips lupaa laitteelle kahden vuoden takuun ja lasikannulle 6 kuukauden. 

Philips Avance HR2195 -tehosekoitin

Tehosekoittimen kaikki irrotettavat osat ovat konepesun kestäviä.

Tekniikkaa:

  • Virta: 900 W

  • Sekoitinkannun materiaali: lasi

  • Kannun todellinen tilavuus: 1,5 l

  • Terän materiaali: ruostumaton teräs

  • Sekoitinkannun materiaali: lasi

  • Laitteen väri: teräs

  • Johdon pituus: 1 m

  • Hinta: 129 €

 

 

Teksti ja Kuvat: Leena Kalliokoski

 

Katso myös:

TM vertailussa tehosekoittimet

Smoothie x 10

 

 

 

 

X