Mainos: Yhteistyössä AEG
Tee kotona ravintolatason illallinen
Mainos

Kokeile pihviisi sous vide -kypsennystä – saat täydellisen lopputuloksen

Ravintolatasoisen liha-aterian valmistaminen entistä helpompaa kotona, kun otat käyttöön sous vide -höyrykypsennystekniikan.
Teksti: Yhteistyössä AEG

Maukas liha on sisältä mehukas ja ulkoa tasaisen rapeapintainen. Moni on varmasti saanut tällaisen täydellisen pihvin ravintolassa, mutta kotona lihan kypsentäminen tuottaa haasteita.

Tiesitkö, että ravintolakokkien täydellisen pihvin salaisuus on sous vide -menetelmä, jossa liha valmistetaan tyhjiöpakkauksessa vesihauteessa. Näin liha säilyttävää mehukkuutensa, eikä pihvistä tule purukumia.

AEG on tuonut markkinoille SteamPro-höyryuunin, jossa on ominaisuutena sous vide -kypsennys. AEG-uunissa sous vide -kypsennys tapahtuu höyryllä vesihautaan sijaan. Monimutkaisten aterioiden valmistaminen on entistä helpompaa kotona, kun käytössä on ammattilaisten suosima menetelmä.

Sous vide sopii hyvin lihan lisäksi kasvisten ja kalan valmistamiseen.

Tee kotona ravintolatason illallinen

Höyryuuni auttaa lämpötilan hallinnassa

Oikean kypsennyslämpötilan valitseminen ei ole aina helppoa. SteamPro helpottaa ruoanvalmistamista, kun höyryuunin yhdistelmätoiminto laskee automaattisesti sopivan lämpötilan ja höyryn määrän.

– Pitkät kypsymisajat ja esimerkiksi sous vide -tyhjiöpakkausteknologia soveltuvat ennen kaikkea niille ruhonosille, joihin halutaan lisää mureutta, ravintola Olon omistaja ja ravintoloitsija Pekka Terävä kertoo.

SteamPro-höyryuunia hallitaan responsiivisella toimintavalitsemilla, jonka avulla säädetään muun muassa lämpötilaa ja valitaan erilaisia kypsennysmenetelmiä.

Raaka vai medium?

Sopiva lihan kypsyysaste riippuu omista mieltymyksistä. Kypsymistä seurataan paiston aikana lihan sisälämpöä mittaamalla.

AEG SteamPro-höyryuunissa paistolämpömittari on kiinteä osa uunia, mikä helpottaa kokkaamista. Tieto ruoan sisälämpötilasta välittyy uunille, joka antaa äänimerkin ja katkaisee automaattisesti kypsennyksen, kun toivottu kypsyys on saavutettu.

Mittarin vahtimisen sijaan aikaa säästyy vietettäväksi vieraiden kanssa.

– Sisälämpötila mitataan keskeltä lihan paksuinta kohtaa, Terävä muistuttaa.

Halutun sisälämpötilan voi määrittää SteamPro-höyryuunissa asteiden lisäksi myös toivottuna kypsyysasteena kuin ravintolassa ikään: sisälämpötilan perusteella uuni kypsentää ruoan tarkasti esimerkiksi mediumiksi.

Lue Pekka Terävän suositukset erilaisten lihojen kypsyysasteista.

X