Upea pääsiäisateria
Upea pääsiäisateria rakentuu uunissa kypsytetyn broilerin ympärille. Kokeile myös pekonileipää, seesamista halloumisalaattia ja dijonparsaa.
Ruoka

Kokkaa upea pääsiäismenu: päärynäistä uunibroileria, paahdettua parsaa, pekonileipää ja seesamista halloumisalaattia

Pääsiäispöydän kruunu on vaahterasiirappinen uunibroileri päärynälisukkeineen. Vai onko se sittenkin ilman liivatetta valmistuva kinder-juustokakku? Vai seesaminen halloumisalaatti? Vaikeita valintoja. Lienee pakko kokata koko menu!
Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Mirva Kakko

Pääsiäisen paras ateria

Herkullisen helppo pääsiäispäivällinen kypsyy samalla pellillä. Perunat ja päärynät paistuvat maukkaiksi, kun ne saavat kypsyä broilerin paistoliemessä. Kokonainen broileri maustetaan vaahterasiirapista maukkaalla voitahnalla, jota työnnetään nahan alle, jolloin lihasta tulee maukas ja mehevä.

Ohje täällä:  Uunibroileri paahdettujen perunoiden ja päärynöiden kera

paahdetut parsat dijoninsinappikastikkeella

Ihanat dijonparsat höystetään parmesanilla.

Ohje täällä: Paahdetut parsat ja dijoninsinappikastike

pinaatti-halloumijuustosalaatti ja seesamivinaigrette

Rapeat suolapähkinä- ja kurpitsansiemensattumat tekevät salaatista ihanan. Seesaminsiemenöljystä sekoitettu kastike maustaa salaatin luonteikkaaksi, ja kastike sopii täydellisesti paistetun halloumin pariksi.

Ohje täällä: Pinaatti-halloumijuustosalaatti ja seesamivinaigrette

Piiras

Paista pekonileipä vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin lehtitaikinakuori on mahtavan rapea ja tuorejuustotäyte vielä lämmin. Pekonin voi korvata halutessaan suikaloidulla aurinkokuivatulla tomaatilla.

Ohje täällä: Rapea pekonipiirakka

Upeat pashaleivokset

Pashanmakuinen täyte maistuu ihanalta rapeiden leivoskuppien sisällä. Halutessasi mausta rahkatäyte lorauksella sitruslikööriä.Tarjoile leivokset heti täyttämisen jälkeen, etteivät keksimäiset leivoskupit pehmene.

Ohje täällä: Pashaleivokset

X