Ruoka

Kokkaa upea pääsiäismenu: päärynäistä uunibroileria, paahdettua parsaa, pekonileipää ja seesamista halloumisalaattia

Pääsiäispöydän kruunu on vaahterasiirappinen uunibroileri päärynälisukkeineen. Vai onko se sittenkin seesaminen halloumisalaatti? Vai rapea pekonileipä? Vai ihanan helpot pashaleivokset? Vaikeita valintoja. Lienee pakko kokata koko menu!

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Mirva Kakko

Upea pääsiäisateria rakentuu uunissa kypsytetyn broilerin ympärille. Kokeile myös pekonileipää, seesamista halloumisalaattia ja dijonparsaa.

Pääsiäispöydän kruunu on vaahterasiirappinen uunibroileri päärynälisukkeineen. Vai onko se sittenkin seesaminen halloumisalaatti? Vai rapea pekonileipä? Vai ihanan helpot pashaleivokset? Vaikeita valintoja. Lienee pakko kokata koko menu!

Pääsiäisen paras ateria
Herkullisen helppo pääsiäispäivällinen kypsyy samalla pellillä. Perunat ja päärynät paistuvat maukkaiksi, kun ne saavat kypsyä broilerin paistoliemessä. Kokonainen broileri maustetaan vaahterasiirapista maukkaalla voitahnalla, jota työnnetään nahan alle, jolloin lihasta tulee maukas ja mehevä.

Ohje täällä:  Uunibroileri paahdettujen perunoiden ja päärynöiden kera

paahdetut parsat dijoninsinappikastikkeella
Ihanat dijonparsat höystetään parmesanilla.

Ohje täällä: Paahdetut parsat ja dijoninsinappikastike

pinaatti-halloumijuustosalaatti ja seesamivinaigrette
Rapeat suolapähkinä- ja kurpitsansiemensattumat tekevät salaatista ihanan. Seesaminsiemenöljystä sekoitettu kastike maustaa salaatin luonteikkaaksi, ja kastike sopii täydellisesti paistetun halloumin pariksi.

Ohje täällä: Pinaatti-halloumijuustosalaatti ja seesamivinaigrette

Piiras
Paista pekonileipä vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin lehtitaikinakuori on mahtavan rapea ja tuorejuustotäyte vielä lämmin. Pekonin voi korvata halutessaan suikaloidulla aurinkokuivatulla tomaatilla.

Ohje täällä: Rapea pekonipiirakka

Upeat pashaleivokset
Pashanmakuinen täyte maistuu ihanalta rapeiden leivoskuppien sisällä. Halutessasi mausta rahkatäyte lorauksella sitruslikööriä.Tarjoile leivokset heti täyttämisen jälkeen, etteivät keksimäiset leivoskupit pehmene.

Ohje täällä: Pashaleivokset

X