Ruoka

Pääsiäisleivonnaiset joka makuun – nappaa parhaat leivontareseptit pääsiäiseksi

Pääsiäisleivonnaiset ovat parhaimmillaan täyteläisen suklaisia, raikkaan sitruunaisia tai rahkan keventämiä. Kokosimme yhteen herkulliset ohjeet.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Pääsiäisleivonnaiset ovat parhaimmillaan täyteläisen suklaisia, raikkaan sitruunaisia tai rahkan keventämiä. Kokosimme yhteen herkulliset ohjeet.

Pääsiäisleivonnaiset hakusessa? Pääsiäisen leivontaan kuuluu monia klassikkoreseptejä, kuten rahkapiirakat ja -pullat, juustokakut ja babat, mutta aina kannattaa kokeilla myös jotain uutta. Kokosimme yhteen pääsiäisen parhaat leivontareseptit. Poimi tästä ohjeet suussa sulaviin leivonnaisiin.

Klassiset ainekset pääroolissa pääsiäisleivonnaisissa

Sitruuna-rahkakakku on pääsiäispöydän kevyt ja raikas herkku. Makea rahka-ananaspiirakka sopii pääsiäisenä jälkiruoaksi sellaisenaan tai kahvin kanssa. Rahka maistuu myös gluteenittomissa crème brûlée -leivoksissa. Leivosten pohjana on perunajauhoista tehty kääretorttulevy ja täytteenä paahdetulla sokerilla maustettu rahka-kermahyytelö. Koristeet on tehty paahdetusta sokerista.

Täytekakun ystävä voi pääsiäiseksi valmistaa pashan aineista herkullisen pashakakun, jonka päällä on aprikoosinpuolikkaita.

Pääsiäisen ei kaiken tarvitse olla keltaista. Mämmistä, tuorejuustosta ja puolukoista syntyy dramaattinen lopputulos –  pääsiäisaterian juustokakku.

Hedelmäiset pääsiäisleivonnaiset hurmaavat raikkaudellaan

Passio, ananas, mango ja sitruuna ovat pääsiäisleivonnaisten herkullisen keltaiset höystäjät.

Ihanan sitruunapiiraan voi leikata valmiiksi annospaloiksi ja koristella marengeilla ja kermalla lumoaviksi leivoksiksi. Toinen vähän saman tyyppinen vaihtoehto on sitruuna-marenkitorttu, joka sekin sopii paitsi kahvipöytään myös pääsiäisen juhla-aterian jälkiruoaksi.

Herkulliset ja raikkaat passion-kookospiiraat voi koristella halutessaan passionhedelmän hedelmälihalla.

Unelmankevyt passionpavlova on helppotekoinen mutta juhlava kakku.

Porkkanakakku saa raikkaan ilmeen ja maun paahdetusta ananaksesta.

Pääsiäispulla saa keväiset koristeet

Monen mielestä pääsiäisleivonnaiset ovat yhtäkuin pullat. Hiivataikinasta tehdyt pikkubabat maustetaan sitruunalla ja tarjotaan haudutetun teen kanssa.

Pääsiäisen mantelimassatäytepullat koristellaan sokerikuorrutteella ja värikkäillä pääsiäiskaramelleilla.

Leivo herkullinen rahkatäytteinen pullakranssi pääsiäisen jälkiruoaksi tai vaikkapa tuliaisvietäväksi.

Pähkinä tuo pulliin herkullisen maun. Pistaasipullien tekemisessä ei täytteessä nuukailla. Pähkinätäyte maustetaan pääsiäisenä vaniljalla. Tahmaisen makeat kinuski-pekaanipähkinäpullat saavat sielun hyrisemään mielihyvästä.

Päärynällä mehevöitetty bostonkakku hurmaa pullanystävät pääsiäisenä.

Herkullinen kookos-omenapulla leivotaan uunipannuun.

Pääsiäisleivonnaiset maistuvat suklaalta

Suklaamoussekakku on pääsiäispöydän vastustamaton herkku. Tähän kuohkeaan suklaakakkuun tuo sitruunalikööri mukavaa täpäkkyyttä.

Suklaanystävän unelma on aito ranskalainen suklaakakku. Se tehdään tummasta suklaasta ja voista, ja se on sisältä kostean valuva ja vie kielen mennessään. Kakku on helppotekoinen ja onnistuu aina.

Raikkaan sitruunan ja täyteläisen suklaan makuliitto pääsee oikeuksiinsa suklaa-sitruunaleivoksissa. Suklaa-sitruunaleivoksen täytteessä on raikasta sitruunatahnaa lemon curdia.

Suklaisessa tryffelikakussa maistuu kahvin, konjakin ja tumman suklaan makusinfonia. Täytteeseen sujahtavat pääsiäisen moniottelijat rahka ja kerma.

Aikuiseen makuun sopiva, täyteläinen rommi-rusina-suklaakääretorttu leivotaan vuokaan.

Gluteenittomaan suklaa-kahvikakkuun ei käytetä lainkaan jauhoja. Mehevän kakun seuraksi sopii vaniljajäätelö ja kupillinen hyvää espressoa.

Pääsiäisen parhaat kääretortut

Kääretorttu taipuu moneen. Se on helppotekoinen ja voit leipoa kääretortun kuorrutusta vaille valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristeiden ja täytteiden valinnassa vain mielikuvitus on rajana. Täytteeksi sopivat rahkan ja kerman yhdistelmät, mascarpone ja muut tuorejuustot, koristeeksi pääsiäissuklaat tai -namut. Valitse tästä suosikkisi.

Lue myös Kotiliesi.fi: Rahka vai maitorahka? Hyödynnä monipuolinen proteiinipommi jälkkäreissä, leivonnaisissa ja välipaloissa

 

X