Leivonta 15.3.2015

12 parasta leivontareseptiä pääsiäiseksi

Teksti: Anna.fi

Pääsiäisen leivontaan kuuluu monia klassikkoreseptejä, kuten rahkapiirakat ja -pullat, juustokakut ja babat. Kannattaa kokeilla myös jotain uutta. Ruoka.fi kokosi yhteen pääsiäisen parhaat leivontareseptit. Poimi tästä suussa sulavat leivontaohjeet ja onnistut.

 

Herkulliset ja raikkaat passion-kookospiiraat voi koristella halutessaan passionhedelmän hedelmälihalla.

Hiivataikinasta tehdyt pikkubabat maustetaan sitruunalla ja tarjotaan haudutetun teen kanssa.

Sitruuna-rahkakakku on pääsiäispöydän kevyt ja raikas herkku.

Täytekakun ystävä voi pääsiäiseksi valmistaa pashan aineista herkullisen pashakakun, jonka päällä on aprikoosinpuolikkaita.

Pääsiäisen mantelimassatäytepullat koristellaan sokerikuorrutteella ja värikkäillä pääsiäiskaramelleilla.

Leivo herkullinen rahkatäytteinen pullakranssi pääsiäisen jälkiruoaksi tai vaikkapa tuliaisvietäväksi.

Pääsiäisen ei kaiken tarvitse olla keltaista. Mämmistä, tuorejuustosta ja puolukoista syntyy dramaattinen lopputulos –  pääsiäisaterian juustokakku.

Makea rahka-ananaspiirakka sopii pääsiäisenä jälkiruoaksi sellaisenaan tai kahvin kanssa.

Sitruuna-marenkitorttu on raikas ja herkullinen leivonnainen, joka sopii myös pääsiäisen juhla-aterian jälkiruoaksi.

Suklaamoussekakku on pääsiäispöydän vastustamaton herkku. Tähän kuohkeaan suklaakakkuun tuo sitruunalikööri mukavaa täpäkkyyttä.

Suklaanystävän unelma on aito ranskalainen suklaakakku. Se tehdään tummasta suklaasta ja voista, ja se on sisältä kostean valuva ja vie kielen mennessään.

Raikkaan sitruunan ja täyteläisen suklaan makuliitto pääsee oikeuksiinsa suklaa-sitruunaleivoksissa. Suklaa-sitruunaleivoksen täytteessä on raikasta sitruunatahnaa lemon curdia.

Kuvat: SKOY

Koonnut: Leena Kalliokoski

Kommentit (2)

Yksi gluteeniton ohje vois aina olla näissä leivonnaisissa, se on kuitenkin helppo, pohjana voi käyttää mantelijauhe/rouhe ja voi. Ihmiset ei vaan aina tiedä näitä pohjia vaan ohittavat ohjeet sopimattomina.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi