Leivonta

8 x hurmaava pikkuleipä

Teksti:
Anna.fi

Nyt leivotaan keksipurkit pullolleen pikkuleipiä! Piparien lisäksi erilaiset pikkuleivät ja keksit ovat mainiota tarjottavaa joulun kahvipöydässä. Sievään rasiaan pakattuina pikkuleivistä syntyy joulun ihanin ruokalahja. Poimi tästä kahdeksan pikkuleipäreseptiä, joiden avulla joulu on taas astetta maukkaampi.

Leivo ystävälle joululahjaksi tähtipikkuleipiä. Pakkaa tähtipikkuleivät kauniiseen purkkiin ja hieno joululahja on valmis.

Lusikkaleivät kuuluvat monen juhlapöytään. Nämä jouluiset versiot saavat makunsa omenasoseesta ja raastetusta inkivääristä.

Pidätkö luumutäytteisistä joulutortuista? Kokeile samoilla mauilla syntyviä pikkuleipiä: luumu-kookossydämet täytetään luumusosella samoin kuin klassiset joulutortut. Tomusokeri viimeistelee kauniin pikkuleivän.

Myös luumu-kookospikkuleivät hyödyntävät luumun ja kookoksen makuliittoa, näihin kekseihin käytetään luumusoseen sijaan hienonettua luumua.

Kyllästyttääkö perinteinen pipari? Kokeile ruis-kanelipipareita, jotka ovat parhaimmillaan pari päivää paistamisen jälkeen.

Kuivatusta karpalosta, kanelista ja kardemummasta makunsa saavat karpalokeksit koristellaan lopuksi valkosuklaaraidoilla.

Pikkuleivät syntyvät myös gluteenittomina. Mantelipikkuleipien taikinaan laitetaan vehnäjauhon sijasta mantelijauhetta ja gluteenitonta jauhoseosta. Keksien väliin tulee omenasosetta ja lopuksi pikkuleipä hunnutetaan tomusokerilla. 

Gluteenittomat pikkuleivät saavat makunsa Marianne-karamellirouheesta.

Lue myös:

Piparkakku tuoksuu joululta
Näin valmistuvat jouluiset pikkuleivät – Katso video!
Kotiliesi.fi: Joulun parhaat pikkuleivät

Koonnut: Johanna Nikama
Kuvat: Kuvapalvelu/Otavamedia

X