Leivonta

9 x upea täytekakku

Kakku on juhlapöydän keskipiste. Kevään juhlakauden huipentuessa kokosimme parhaat täytekakkujen ohjeet juhlanjärjestän iloksi ja inspiraatioksi.
Teksti: Anna.fi

Prinsessakakku

Klassinen prinsessakakku kuorrutetaan vihreällä marsipaanilla. Muista kuorruttaa kakku vasta juhla-aamuna, ettei marsipaani kostu.

Kun haluat juhliisi maukkaan täytekakun, tee kakkupohja itse. Onnistut varmasti, kun käytät huoneenlämpöisiä raaka-aineita, vatkaat munat ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Jauhot siivilöidään ja sekoitetaan sokeri-munavaahtoon kepeästi.

Kuten kaikissa juhlavalmisteluissa, tärkeintä on ajoitus. Tee sokerikakkupohjat täyttämistä edeltävänä päivänä.  Sacher-kakun tyyppinen appelsiini-suklaakakku pitää tehdä niin ajoissa, että se ehtii kunnolla tekeytyä ennen tarjoilua.

Kostuta täytekakkupohjat tasaisesti sokerivedellä tai sokerittomalla sitruuna-tai limettimehulla. Sokerin sijaan kermavaahdon voi maustaa vaniljakastikkeella tai vaikkapa hillolla.

Herkullisen  suklaatäytekakun salaisuus piilee kahdessa eri suklaassa.

Hurmaava valkosuklaa-kinuskikakku on perinteinen täytekakku, jonka makuun valkosuklaa tuo lisää syvyyttä. Sen koristeluun voi käyttää myös kauden marjoja.

Mustaherukka maustaa herkullisen suklaa-mascarpone- eli ballerinakakun. Suklaa-mascarponekakun pohjat on paistettu kolmessa minivuoassa (halkaisija 12 cm), mutta mutta voit tehdä pohjan yhdessä vuoassa (halkaisija 22 cm). Tällöin kakkuun tulee vähemmän kerroksia.

Kun haluat kokeilla jotain uutta, valmista Gâteau Marcel -suklaakakku. Gâteau Marcel on helppotekoinen, mutta erittäin herkullinen suklaakakku, jonka voi mainiosti tehdä etukäteen ja pakastaa.

Red Velvet -kakku on nimensä mukaan punainen väriltään ja suutuntumaltaan samettisen pehmeä. Tuorejuustokuorrutuksessa maistuu raikkaasti sitruuna.

 

Mansikkakakku on kesäjuhlien varma valinta. Tämä herkullinen mansikkakakku on saanut täytteekseen lemon curdia (sitruunatahnaa), sitruunalla maustettua rahkaa  ja vanilliinikastiketta.

Helppotekoinen marenki-marjakakku on huikeannäköinen kahvipöydän komistus. Raikkaan kakun täytteenä on vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta, kinuskikermaa sekä marjoja ja paloiteltuja nektariineja tai muita pehmeitä hedelmiä. Kinuski tuo makeaan herkkuun hieman suolan makua ja toimii hyvin tässä kakussa.

Kakkuvuokien valinta voi tuottaa päänvaivaa. Lue vielä Kakkuvuoat testauksessa ja saat vinkit oikeanlaisen kakkuvuoan valintaan.

Kuvat: Otavamedia

Koonnut: Leena Kalliokoski

Katso lisää upeita kakkureseptejä:

Marja_mascarponekakku

 

 

 

 

 

 

 

Muhkea marja-mascarponekakku on kahvipöydän kuningatar.

sitruuna-marenkikakku

 

 

 

 

 

 

7 x juhlapöydän herkullisin kakku

Kotiliesi.fi: Mehevä limettikakku, mureat donitsit ja muut juhlapöydän leivonnaiset

X