Leivonta

Hanna Sumarin muropohjainen mustikkapiirakka – katso resepti!

Hanna Sumarin mustikkapiirakka on kesäkeittiön unelma. Mustikkapiirakan salaisuus on murumaisessa taikinassa ja pähkinänruskeaksi paahdetussa, sulatetussa voissa. Katso resepti!
17.6.2019 Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Sampo Korhonen, Kristiina Kurronen

Hanna Sumarin mustikkapiirakan ihana maku on peräisin pähkinänruskeaksi paahdetusta, sulatetusta voista. Piirakka ei Hanna Sumarin mielestä kaipaa seurakseen jäätelöä eikä vaniljakastiketta – se on herkkua sellaisenaan!

Muropohjainen mustikkapiirakka

muropohjainen mustikkapiirakka

Hanna Sumarin reseptillä loihdit yhden ison tai 6 pientä piirakkaa.

Ainekset:

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • noin 6 dl mustikoita
  • (1 rkl perunajauhoja)
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje:

1. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä ja pyöräyttele kattilaa lempeästi voin sulaessa ja vaahdotessa. Ole tarkkana, ettei voi pääse kärähtämään, se tapahtuu yhtäkkiä. Nosta kattila pois levyltä, kun voi on kullanruskeaa ja siitä erottuu pähkinäinen tuoksu.

2. Kaada voi kulhoon jäähtymään ja jätä kattilan pohjalle kertyneet hippuset kattilaan. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää seokseen voisula ja sekoita aineksista murumainen taikina. Ota 1 dl taikinaa erilleen ja lisää jäljelle jääneeseen taikinaan 1 kananmuna. Painele taikina piirakkavuoan tai -vuokien pohjalle ja reunoille. Lisää päälle mustikat. Sekoita mustikoihin perunajauhoja, jos ne ovat vetisiä.

3. Lisää erilleen otettuun taikinaan 2 rkl sokeria ja ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Katso myös:

Hanna Sumarin huippuvinkki: Upota ylikypsät banaanit mehevän mausteiseen kakkuun!

Hanna Sumarin huikeat leivontareseptit: bataattipohjainen kasvispiiras, mehevä banaanikakku ja muut kotileipurin unelmat

Kokki Maija Silvennoisen parhaat mökkiherkut: ”Suomalaisen järvikalan maku taipuu loistavasti myös etnisiin ruokiin”