Lohipiirakka on varma valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tässä kolme ohjetta, joilla et voi iskeä harhaan!
Leivonta

Helppo lohipiirakka kylmäsavulohesta + muut ihanat lohipiirakkaohjeet, joilla hurmaat koko ruokakunnan

Misolla ryyditetty vai palsternakasta ja kaurasta puhtia saava? Valinta on sinun. Kokosimme parhaat lohipiirakat, joista löydät uuden suosikkisi.
Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Mirva Kakko, Paula Kukkonen

Jos etsit tarjottavaa kahvipöydän suolaiseksi suupalaksi tai illanistujaisiin, helppo lohipiirakka on takuuvarma valinta. Lounaaksikin piirakka sopii kera raikkaan salaatin. Höysteitä, mausteita ja pohjataikinan aineksia vaihtamalla lohipiirakoista saa erilaisia sekä maultaan että ulkonäöltään. 

Lue myös: Hurmaavat suolaiset piirakat – mehevä piirakka on illanistujaisten luottoherkku

Helpoin tapan valmistaa suolainen lohipiirakka on poimia taikina valmiina kaupan pakastealtaasta. Sekä lehtitaikina että maukas, rukiinen piirakkataikina sopivat erinomaisesti lohipiirakan pohjaksi. 

Viitseliäs leipoo taikinan alusta alkaen itse. Pohjataikinaan voi lisätä kasvissosetta tuomaan mehevyyttä sekä mieluista juustoraastetta, joka sulaessaan sitoo aineksia yhteen ja tuo pohjaan hurmaavaa makua.

Tilli on lohen tuttu ja takuuvarma makupari, mutta kokeile vaihteeksi aromikasta sitruunatimjamia tai koristele piirakka näyttäväksi minisalaattiversoilla.

Kaurainen savulohipiirakka 

Kaurainen savulohipiirakka on herkullinen ja helppotekoinen tarjottava illanistujaisiin.

Piirakan tavallista maukkaampi pohja on tehty kauran lisäksi palsternakasta ja cheddarjuustosta. Osa täytteistä, kuten savulohi, kurkku ja kaprikset lisätään vasta lopuksi paistetun pohjan päälle.

Terveellinen savulohipiiras

Tässä on herkullinen ja hyvin helppotekoinen piirakka illanistujaisiin. Piirakan tavallista maukkaampi pohja on tehty kaurajauhoista, palsternakasta ja cheddarjuustosta.

Ohje: Kaurainen savulohipiirakka

Rapea misolohipiirakka 

Jos mielessäsi on helppo lohipiirakka, mutta kaipaat siihen modernia makua, tartu tähän ohjeeseen.

Aasialaisvivahteisen leivonnaisen juju on misotahnalla ja sitruunalla maustettu ranskankerma, josta tulee täytteeseen jännittävä säväys. Ennen tarjoilua päälle levitetään tuoreita yrttejä, minisalaattiversoja sekä kevätsipulia. Mehevää, lehtitaikinasta tehtyä lohipiirakkaa tulee helposti ja nopeasti koko pellillinen, joten se sopii vaikka buffetpöydän suolaiseksi suupalaksi.

Tästä ei helppo lohipiirakka parane! Leivo misolla maustettu savulohipiirakka tarjoilupäivänä, jotta pohja pysyy lehtevänä.

Tästä ei helppo lohipiirakka parane! Leivo misolla maustettu savulohipiirakka tarjoilupäivänä, jotta pohja pysyy lehtevänä.

Ohje: Rapea misolohipiirakka

Savulohi-parsapiirakka 

Tässä ohjeessa savulohi paritetaan parsan kanssa, mutta sesongin ulkopuolella voit käyttää myös vihreitä neulapapuja.

Tämän mehevän savulohipiirakan pohja on tehty valmiista, rukiisesta piirakkataikinasta, jolloin voit keskittyä täytteen valmistukseen. Tilli, kevätsipuli ja aromikas juustoraaste ovat sen uhkean maun salaisuus.

Leivo helppo lohipiirakka suorakaiteen malliseen piirakkavuokaan, on se helppo leikata tarjolle sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

Leivo helppo lohipiirakka suorakaiteen malliseen piirakkavuokaan, jolloin se on helppo leikata tarjolle sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

Ohje: Savulohi-parsapiirakka

Lue myös:

Kotiliesi.fi: Helppo kinkkupiirakka – 3 hittireseptiä

Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta

X