Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta
Helppo suolainen piirakka tehdään kaupan pakastetaikinoita ja vikkelästi valmistuva kakku valmiita marenkilevyjä hyödyntäen. Kun taikinan poimii valmiina, voi rauhassa keskittyä täytteisiin!
Helppo suolainen piirakka tehdään kaupan pakastetaikinoita ja vikkelästi valmistuva kakku valmiita marenkilevyjä hyödyntäen. Kun taikinan poimii valmiina, voi rauhassa keskittyä täytteisiin!
Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta pelastaa paljon, kun yllätysvieraat pimpottavat ovikelloa. Samoin valmistaikina helpottaa niitä hetkiä, kun haluat vain yksinkertaisesti päästä leipomisessa vähän helpommalla.
Nappaa talteen ohjeet, joiden avulla 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista valmistuvat vaivatta!
5 x makea leivonnainen valmistaikinasta
Nektariini-mustapippuripiirakka
Hunajalla maustetut nektariinit paistuvat rapean lehtitaikinan päällä herkullisen makeiksi. Vaniljatuorejuusto tuo leivonnaiseen täyteläisyyttä, mustapippuriripaus eksoottista poltetta.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 16
Pohja:
1 pkt (600 g) iso esikaulittu lehtitaikinalevy
1 kananmunan keltuainen
Täyte:
3 nektariinia
1 pkt (200 g) vaniljatuorejuustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota taikinalevy huoneenlämpöön leivinpaperin päälle uunipellille sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Huuhtele nektariinit kylmällä vedellä, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi kiven ympäriltä. Levitä lehtitaikinalevylle vaniljatuorejuustoa. Aseta päälle nektariiniviipaleita. Käännä taikinan reunat 1–2 sentin verran täytteen päälle. Valuta nektariinilohkojen päälle hunajaa. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
3. Voitele taikinareunat kananmunan keltuaisella. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes taikinan reunat ovat kauniin kullanruskeat ja rapeat. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkki: Kivihedelmät ovat mehukkaimmillaan alkukesällä. Halutessasi voit korvata piirakan nektariinit persikoilla tai aprikooseilla.
Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta
Tuoretta pullaa ei mikään voita.
Pakastepullataikina tuo nopean helpotuksen äkilliseen pullanhimoon. Levitä ohueksi kaulittujen taikinalevyjen päälle kinuskikastiketta sekä tuoreita vadelmia, kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Valmiit pullat viimeistellään kinuskikastikkeella ja mahdollisuuksien mukaan myös tuoreilla vadelmilla.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 12
Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta:
1 pkt (400 g) pakastepullataikinaa
1 1/2 dl valmista kinuskikastiketta
2 dl vadelmia
Voiteluun:
1 muna
Pinnalle:
kinuskikastiketta
vadelmia
Valmistusohje
1. Sulata taikinalevyt ja kauli ne hieman ohuemmiksi. Levitä molemmille levyille kinuskikastiketta ja vadelmia. Kääri levyt rullalle ja leikkaa molemmat rullat 6 osaan.
2. Nosta pullat paperivuoilla vuorattuun muffinipeltiin. Anna kohota parikymmentä minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele pullat rikkivatkatulla munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
3. Valuta jäähtyneiden pullien pinnalle vähän kinuskikastiketta ja koristele vadelmilla.
Nopea kuningatar-jogurttikermakakku
Näyttävä kuningatarkermakakku yhdistää komeat kerrokset, suussa sulavan kerma-jogurttivaahdon ja makeat marjat. Kun kolmikerroksisen ihanuuden kokoaa valmiista kakkupohjista ja esivalmistelee täytteet jääkaappiin valmiiksi, leivonnainen on nopea koota hetki ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 8
Nopea kuningatar-jogurttikermakakku:
1 pkt kolmikerroksista kakkupohjaa
Täyte:
2 kypsää banaania
puolikkaan sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
1,5 dl tomusokeria
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 l mustikoita, vadelmia ja mansikoita
Koristeluun:
0,5 l mustikoita, vadelmia ja mansikoita
Valmistusohje
1. Soseuta banaanit ja sekoita joukkoon sitruunamehu.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja jogurtti ja kääntele joukkoon kermavaahto. Puhdista marjat ja paloittele mansikat pieniksi lohkoiksi tai viipaleiksi.
3. Nosta ensimmäinen kakkupohja vadille ja lusikoi päälle kolmannes banaanisoseesta. Lisää kolmannes kerma-jogurttivaahdosta ja lopuksi marjoja. Tee toinen kerros samaan tapaan. Nosta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi ja levitä sille loput banaanisoseesta ja kerma-jogurttiseoksesta.
4. Koristele kakku marjoilla ja tarjoile heti.
Nopeat mansikka-raparperipiiraat
Mansikat ja raparperi on klassinen ja ihanan yhdistelmä. Rennosti pienten avopiirakoiden eli galetten muotoon leivotut herkut on nopea tehdä valmiista lehtitaikinalevystä. Mansikka-raparperipiiraat ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä vaniljajäätelön kera tarjottuna.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 10
Nopeat mansikka-raparperipiiraat:
5 levyä pakastevoi- tai lehtitaikinaa
0,5 l mansikoita
0,5 l raparperia viipaleina
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
ripaus kardemummaa
1 kananmuna voiteluun
Tarjoiluun:
tomusokeria ja vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Nosta taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle.
2. Puhdista mansikat ja viipaloi ne. Sekoita kulhossa mansikoiden ja raparperiviipaleiden joukkoon sokeri, perunajauhot ja kardemumma.
3. Leikkaa levyt kahtia ja kauli paloja hieman suuremmiksi. Pistele pohjat haarukalla. Lusikoi keskelle mansikkaraparperiseosta ja kääntele reunat hieman täytteen päälle ylöspäin. Voitele reunat kevyesti vispatulla kananmunalla.
4. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä hieman ja koristele tomusokerilla. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Helppo marja-marenkikakku
Marja-marenkikakku on kahvipöydän kaunotar. Se on myös hyvä valinta silloin, kun tarjolla pitää olla jotain gluteenitonta.
Itse tehdyt marenkilevyt voi mainiosti korvata kaupan leipäosastolta löytyvillä marenkipohjilla. Pehmeä rahkavaahto ja makea vadelma-curd saavat valmismarengeistakin tehdyn tortun maistumaan ihanalta. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenkilevyt eivät sitkisty.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 10
Marja-marenkikakku:
1 pkt (2 kpl) valmiita marenkilevyjä
4 dl vispikermaa
200 g mansikanmakuista rahkaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vadelma-curdia eli -tahnaa (tai vadelmahilloa)
250 g tuoreita vadelmia
Koristeluun:
syötäviä kukkia
Valmistusohje
1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
2. Sekoita mansikkarahkanjoukkoon tomu- ja vaniljasokeri.
3. Yhdistä rahka ja kermavaahto tasaiseksi seokseksi.
4. Levitä vadelma-curd toiselle marenkilevylle ja lusikoi päälle noin puolet rahka-kermavaahdosta. Lisää pinnalle puolet vadelmista.
5. Nosta päälle toinen marenkilevy ja lusikoi sen päälle loput rahka-kermavaahdosta sekä loput vadelmat.
6. Koristele syötävillä kukilla.
5 x helppo suolainen piirakka valmistaikinasta
Rapea miso-lohipiirakka
Rapeasta lohipiirakasta riittää syötävää isommallekin seurueelle. Japanilainen, fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna antaa piiraalle uhkean umamisen maun ja saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Leivo piirakka tarjoilupäivänä, jotta pohja pysyy lehtevänä.
Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 15
Pohja:
800 g lehtitaikinalevy
Täyte:
400 g ranskankermaa
4 tl misotahnaa
3 rkl sitruunamehua
3 kananmunaa
250 g kylmäsavulohiviipaleita
Voiteluun:
1 keltuainen
Koristeeksi:
3 rkl hienonnettua (sitruuna)timjamia
1–2 kevätsipulia
1 rs (70 g) minisalaattiversoja
Valmistusohje
1. Ota lehtitaikinalevy huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Kaaviloi levy leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Nosta taikina reunoiltaan noin sentin verran päällekkäin, jotta täyte pysyy pohjan päällä, eikä valu pellille.
2. Sekoita ranskankerma, misotahna, sitruunamehu ja kananmunat keskenään kulhossa. Kaada seos taikinan päälle. Revi päälle kylmäsavulohiviipaleita.
3. Voitele pohjataikinan reunat keltuaisella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat kauniin kullanruskeat.
4. Hienonna piirakan päälle timjamia ja kevätsipulia. Lisää päälle minisalaattiversoja.
Vinkki! Saat tehtyä piirakasta maukkaan kasvisversion, kun korvaat kylmäsavulohen nipulla kuorittuja ja pilkottuja vihreitä parsoja ja 1 dl:lla suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia.
Ratatouille-vuohenjuustopiirakka
Tässä herkullisessa kasvispiirakassa kohtaavat ranskalainen ratatouille sekä aromikas vuohenjuusto.
Levitä sulaneen lehtitaikinan päälle mehevä kasvisseos, lisää päälle pehmeästä vuohenjuustosta, kananmunista sekä ranskankermasta sekoitettu täyte ja viimeistele kokonaisuus vuohenjuustokiekoilla. Tuoreet yrtit takaavat makuilotulituksen.
Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 8
Pohja:
1 iso levy voi- tai lehtitaikinaa
Täyte:
1 pieni kesäkurpitsa kuutioina
puolikas munakoiso kuutiona
1 punainen paprika kuutioina
1 punasipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl hienonnettua oreganoa
3 rkl hienonnettua rosmariinia
Pinnalle:
100 g pehmeää vuohenjuustoa
2 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
Lopuksi:
100 g vuohenjuustoa (pötkö) viipaleina
Valmistusohje
1. Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi levyksi ja nosta se suorakaiteen tai neliön muotoiseen piirakkavuokaan (n. 20×25 m). Painele taikina tiiviisti vuokaan.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista kasviskuutioita ja sipuleita pannulla muutama minuutti niin, että ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Levitä kasvikset taikinan päälle.
3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon pehmeä vuohenjuusto sekä ranskankerma. Kaada seos kasvistäytteen päälle.
4. Nostele lopuksi ratatouillevuohenjuustopiirakan pinnalle vuohenjuustoviipaleet ja paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia.
Helpot kantarellipiirakat
Jo muutamasta desilitrasta pikkukantarelleja sekä pakastelehtitaikinalevyistä teet helpot ja hyvät sienipiirakat.
Sulaneiden taikinalevyjen päälle levitetään sinappia, juustoraastetta sekä ohuiksi renkaiksi leikattua sipulia. Kun pohjat ovat paahtuneet uunissa rapeiksi, päälle levitetään voissa paistettuja sieniä sekä runsaasti tuoreita yrttejä. Helppoa, nopeaa ja vastustamattoman herkullista!
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo
Helpot kantarellipiirakat:
2 pakastelehtitaikinalevyä
1 muna
1 rkl Dijonin sinappia
3–4 dl juustoraastetta
4 pientä nippusipulia
puoli nippua basilikaa
mustapippuria
3 dl pieniä kantarelleja
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Anna taikinalevyjen sulaa leivinpaperilla peitetyn pellin päällä. Tee levyihin noin sentin päästä reunasta viillot terävällä veitsellä. Sipaise pohjat munalla. Levitä pohjien päälle sinappia. Lisää juustoraaste ja hyvin ohuiksi renkaiksi leikatut sipulit. Paista pohjia 215-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Paista sienet voissa pohjien kypsyessä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sienet valmiiden piirakoiden päälle. Silppua pinnalle reilusti basilikaa. Pyöräytä päälle mustapippuria.
Paprika-jauhelihapiiras
Tämä ruokaisa piiras karkottaa kovemmankin nälän.
Jauhelihatäyte maustetaan chilillä, korianterilla ja juustokuminalla, joten siinä on herkullista meksikolaista twistiä. Pohjaksi voi valita mieleisensä pakastepiirakkataikinan. Tuorejuustoseos tekee jauheliha-paprikapiiraasta vastustamattoman mehevän.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 6
Pohja:
1 pkt pakastepiirakkataikinaa
Täyte:
400 g jauhelihaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chilipalko hienonnettuna
3 suippopaprikaa suikaloituna
2 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 pkt (200 g) valkosipuli tuorejuustoa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Painele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää sitten hienonnettu valkosipuli ja chili sekä paprikasuikaleet. Jatka paistamista, kunnes paprika hieman pehmenee.
3. Sekoita jauheliha-paprikaseoksen joukkoon jauhetut korianterinsiemenet, juustokumina, paprikajauhe sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Kaada seos piirakkataikinan päälle.
4. Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmunat ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Mustikkapizza
Jos et tiedä tekeekö mielesi suolaista vai makeaa, on mustikkapizza valintasi.
Tässä pizzaa muistuttavassa lehtitaikinaleivonnaisessa täytteet levitetään paistetun pohjan päälle vasta lopuksi. Ensin viherpippurilla maustettua ranskankermakastiketta, sitten sinihomejuustoa, mozzarellaa, mustikoita sekä suolattuja cashewpähkinöitä. Lopuksi koko komeus viimeistellään hunajalla, tuoreilla yrteillä sekä pistaasipähkinöillä.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo
Pohja:
500 g valmista pakastelehtitaikinaa
Kastike:
3 dl ranskankermaa
1/2 rkl sitruunamehua
2 tl viherpippuria
Täyte:
100 g sinihomejuustoa
10 pientä mozzarellapalloa
2 dl mustikoita
2 dl suolattuja ja paahdettuja cas hewpähkinöitä
Lisäksi:
4 rkl hunajaa
6 oksaa tuoretta timjamia
1 dl tuoreita basilikanlehtiä
2 rkl pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Sulata taikina ohjeen mukaan, jaa se kahteen osaan ja kauli osiot ohuemmiksi, noin 20 x 25 sentin kokoisiksi levyiksi. Nosta pohjat kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
2. Paista pohjia uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Ota pohjat uunista ja litistä pohjat kaulinta apuna käyttäen.
3. Sekoita kastike, jaa pizzapohjille. Ripottele pinnalle juustot, mustikat ja pähkinät. Lorauta päälle hunajaa ja mausta tuoreilla yrteillä. Älä laita uuniin.
Kommentit
Vinkki: Kivihedelmät ovat mehukkaimmillaan alkukesällä.
Miten tämä lause liittyy nektariineihin?
Kommentit
Jos kotona on mm raparperia, marjoja, kantarelleja… Näillä eväillä ja netin kanssa jokainen osaa tehdä pienelläkin varoitusajalla tarjottavaa.
Minä odotin jotain oikeasti pikaisesti valmistuvaa kun klikkasin!
Vinkki: Kivihedelmät ovat mehukkaimmillaan alkukesällä.
Miten tämä lause liittyy nektariineihin?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous