Leivonta

Herkutellaan marjoilla! Katso ohjeet satokauden ihaniin suosikkileivonnaisiin

Metsänreunaan katetussa kahvipöydässä on tarjolla satokauden ihania leivonnaisia. Sortteja on neljä, mutta yksikin suolainen ja makea herkku riittävät.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Onko haussa loppukesän suosikkileivonnainen? Tässä neljä hyvää vaihtoehtoa!

4 x satokauden ihana leivonnainen

Porkkanapiirakka on satokauden suosikkileivonnainen

Porkkanapiirakan gluteeniton versio syntyy käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta tavallisten vehnäjauhojen sijaan. Vegaanisen piirakan pohjaan käytetään kasvimargariinia, täytteeseen siirappia sekä kasvisrasvavalmisteita ranskankerman ja tuorejuuston sijasta.

Suosikkileivonnainen: Porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka on satokauden herkkuleivonnainen, joka onnistuu myös gluteenittomasti ja vegaanisesti.

Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Keskitaso |  Annosmäärä: 8

Katso ohje: porkkanapiirakka

Siemen-juustokeksit ovat mahtavan mureita

Tarjoa siemen-juustokeksit sellaisenaan tai juuston ja makean hillon kanssa.

Siemen-juustokeksit

Siementen paahtaminen antaa kekseille herkullisen maun.

Valmistusaika: 30-60 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 15

Katso ohje: siemen-juustokeksit

Karviaismarjapiiras on loppukesän suosikkileivonnainen

Karviaispiirakka on loppukesän suosikkileivonnainen. Suussa sulava marjaherkku maistuu parhaalta haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Suosikkileivonnainen: Karviaispiirakka

Loppukesän suosikkiherkku on ilman muuta karviaispiirakka.

Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Keskitaso |  Annosmäärä: 12

Katso ohje: karviaispiirakka

Vadelmainen juustokakku syntyy ilman uunia ja liivatetta

Vadelma-juustokakku syntyy ilman uunia ja liivatetta. Sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto jähmettävät täytteen juuri sopivan pehmeäksi.

Vadelma-juustokakku ilman liivatetta

Vadelma-juustokakku on upea herkku.

Valmistusaika: Yli 2 h | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 8

Katso ohje: vadelma-juustokakku ilman liivatetta

Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 29/2020.

X