Leivonta

Ihan itse leivoin – joulukakut helposta vaativaan

Teksti: In my ballerines

Helpoin kakku onnistuu aloittelijaltakin, vaikein kakkuresepti palkitsee kärsivällisen taiturin. Valitse viidestä muhkeasta joulukakusta omasi – ja vie vaikkapa lahjaksi.

Pumpulinpehmeä konjakkikakku on ihanaa sellaisenaankin, mutta juhlaan kakun voi kuorruttaa suklaalla. Lisää voisula taikinaan reippaasti vatkaten,
jotta kakusta tulee ilmava ja pehmeä. Konjakkikakku on vaikeusasteeltaan keskitasoa.

Hasselpähkinäunelma on täytetty ja peitetty kuohkealla vanilijakiisselillä. Valitse marenkiin jo vähän vanhempia kananmunia ja käytä ne huoneenlämpöisinä. Hasselpähkinäunelma on vaikeusasteeltaan keskitasoa.

Sekoita ja paista -suklaakakku on nimensä mukaisesti helppo valmistaa. Sen taikinaa ei tarvitse vatkata lainkaan. Sekoita ainekset ja paista kakku, koristele
ja se on siinä! Käytä  leivonnassa apuna munakelloa. Mehevän suklaakakun paistaminen on minuuttipeliä.

Charlotte kuuluu kakkumaailman klassikoihin. Tummassa versiossa on täytteenä paahtokaramellin makuista kermahyytelöä. Charlotte-kakun tekeminen on vaativaa puuhaa.  Ole tarkkana, kun paahdat sokeria kermahyytelöä varten: liian tummaksi paahtunut maistuu kitkerälle.

Piparinmakuinen täytekakku onnistuu varmasti, kunhan noudatat kakkuainespaketin ohjeita. Piparkakkumauste antaa kakulle jouluisen maun. Voitele ja
jauhota vuoka hyvin. Täytä kakku vasta aivan jäähtyneenä, ettei kerma sula.

Teksti & reseptit: Taina Salovaara

Kuvat: Jukka Pakarinen

 

Katso myös:

Näin syntyy täydellinen marenki

Leivontaohjeita – tule hyvä kakku – älä tule paha kakku

Jouluhalko ja muut joulun jälkiruokakakut

Kotiliesi.fi: Appelsiinisuklaakakku

 

X