Leivonta

Juhlapöydän herkullisin kakku x 7

Teksti: Anna.fi

Kevään juhlien lähestyessä kokosimme yhteen seitsemän herkullisen kakun reseptit. Niiden joukosta löytyy niin suklaisia kuin hedelmäisiäkin kakkuja, joista jokainen on taatusti juhlapöydän hitti. 

Raikaassa sitruuna-marenkikakussa maistuu sitruuna sekä täytteessä että pohjassa. Keksipohja maustetaan lemon curd -tahnalla ja täyte sitruunan kuorella ja mehulla. Koko komeus viimeistellään suussasulavalla marengilla.  

Valkosuklaajuustokakku sopii makeista ja täyteläisistä kakuista pitäville. Uunissa paistettava juustokakku on helppo valmistaa ja sen kanssa tarjoiltavaksi sopii kirpakka vadelmakastike.

Raakaruoasta innostuneet voivat loihtia juhlapöydän kruunuksi suklaisen marja-raakakakun. Kakkua tehdessä kannattaa ottaa huomioon, että valmistusaika on kokonaisuudessaan melko pitkä. Odotus kuitenkin palkitsee, sillä raakakakku on lähes kaikille vieraille sopiva, koska se ei sisällä laktoosia tai gluteenia.

Mansikkakakku on juhlapöydän kiistaton klassikko. Jos pidät mansikkakakkua varmana valintana, mutta haluaisit toteuttaa sen uudella otteella, kokeile kirpakkaa mansikkakakkua. Tässä kakussa mansikka saa parikseen raikkaan limen ja täyte syntyy rahkasta sekä vaniljakastikkeesta.  

Aikuiseen makuun sopii suklainen kahvijuustokakku, jonka pohja kostutetaan kahvilla. Täytteeseen tulee rouhittua taloussuklaata ja kakku koristellaan kahvipapukaramelleilla.

Tuulihattu-vadelmakakku herättää takuuvarmasti ihastusta juhlapöydässä. Tämän herkun valmistaminen ei vaadi pitkää listaa raaka-aineita, vaan suurin osa tarvittavista aineista löytyy kaapista jo valmiiksi.

Mustaherukat ja suklaa muodostavat suklaa-mascarpone- eli ballerinakakussa täydellisen liiton. Herkullinen kakku kruunataan mascarpone-juustolla. 

Kuvat: Otavamedia, Sari Reivo ja Colourbox
Koonnut: Emmi Toivonen

Katso myös:

Yo-juhlien menu
Yo-juhlien tarjottavat – kokoa japanilaistyylinen menu
Valmistujaisten buffet-pöydässä maistuvat Välimeren maut
Kotiliesi.fi: Parhaat makeat leivonnaiset juhliin

X