Kahvi maustaa sekä leivonnaiset että ihanat drinkit: mokkachurrot, jauhoton suklaa-espressokakku ja kolme muuta helppoa ohjetta
Tummapaahtoinen kahvi ja espresso maistuvat myös trendikkäissä drinkeissä. Tee jauhoton suklaa-espressokakku, mokkachurroja ja kahvi-kaakaodippi tai mokkakinuskijäätelöä. Illan kruunaa espressomartini tai Grand Marnier -kahvi.
Tummapaahtoinen kahvi ja espresso maistuvat myös trendikkäissä drinkeissä. Tee jauhoton suklaa-espressokakku, mokkachurroja ja kahvi-kaakaodippi tai mokkakinuskijäätelöä. Illan kruunaa espressomartini tai Grand Marnier -kahvi.
Mokkachurrot ja kahvi-kaakaodippi
n. 20 kpl
Valmistusaika 1 tunti
Raaka-aineet:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl vettä
100 g voita
3 tl pikakahvijauhetta
3 munaa
kaneli-sokeriseosta
Paistamiseen
1 l rypsiöljyä
Kastike
1 dl vahvaa kahvia
1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1–2 rkl kahvilikööriä tai konjakkia
Valmistusohje:
1. Sekoita vehnäjauhoihin sokeri, vaniljasokeri ja suola.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi kiehuvaan veteen, lisää kahvijauhe. Kaada vehnäjauhoseos nesteeseen voimakkaasti vatkaten. Nosta kattila pois liedeltä ja vatkaa edelleen, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna jäähtyä hetki.
3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes taikina on tasaista. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Pursota taikinasta noin 10 cm:n pituisia tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot saksilla. Paista churroja noin 2 minuuttia molemmilta puolilta ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Kääntele churrot mahdollisimman kuumina sokeri-kaneliseoksessa.
5. Mittaa kahvi, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes seos sakenee. Mausta vaniljasokerilla ja alkoholilla. Tarjoa dippinä.
Mokka-kinuskijäätelö
4 1/2 dl kuohukermaa 3 tl pikakahvijauhetta
1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
Kinuski
1 1/2 dl pähkinöitä
1 1/2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
1 tl pikakahvijauhetta
Valmistusohje:
1. Lämmitä mikrossa 1/2 dl kermaa ja liuota siihen pikakahvijauhe. Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja kahvi-kermaseos.
2. Kaada jäätelömassa vuokaan ja pane jääkaappiin.
3. Valmista kinuski. Paahda pähkinät paistinpannulla keskilämmöllä vaaleanruskeiksi. Rouhi pähkinät karkeasti.
4. Mittaa kerma, fariinisokeri ja kahvijauhe kattilaan. Keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee kinuskiksi. Lisää sekaan pähkinät. Anna kinuskin jäähtyä haaleaksi. Valuta kinuski jäätelömassan päälle.
5. Pakasta jäätelö vähintään 4 tunniksi.
Grand Marnier -kahvi
2 annosta
Valmistusaika 10 minuuttia
Raaka-aineet:
8 cl Grand Marnier -likööriä
3 dl kahvijuomaa (tummapaahtoisesta kahvista)
1 dl löysää kermavaahtoa
raastettua appelsiininkuorta
Valmistusohje:
1. Kuumenna kupit kiehuvalla vedellä. Kaada vesi pois ja lisää likööri ja kuuma kahvi. Sekoita.
2. Lusikoi päälle löysää kermavaahtoa ja viimeistele juomat raastetulla appelsiininkuorella.
Jauhoton suklaa-espressokakku
6 palaa
Valmistusaika 30 minuuttia
Raaka-aineet:
170 g tummaa suklaata (70 %)
125 g voita
1 3/4 dl sokeria
1/4 tl sormisuolaa
3 tl pikaespressojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 isoa tai 4 pientä munaa
1 dl kaakaojauhetta
Kuorrute
25 g voita
1 tl espressojauhetta
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje:
1. Laita uuni kuumenemaan 190-asteiseksi. Peitä halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat.
2. Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna 1 minuutti kerrallaan täydellä teholla välillä sekoittaen, kunnes seos on täysin sulanut.
3. Lisää sokeri, suola, espressojauhe ja vaniljasokeri voi-suklaaseokseen. Lisää sitten munat hyvin vatkaten. Siivilöi lopuksi kaakaojauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä haaleaksi ja irrota se vuoasta.
5. Valmista kuorrute. Sulata voi, lisää espressojauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe. Valuta kuorrutteesta raidat kakun päälle. Koristele halutessasi sokerikuulilla tai kahvipavuilla.
Espressomartini
1 annos
Raaka-aineet:
2 cl kahvilikööriä
2 cl vodkaa
4 cl kuumaa espressoa
jäitä
Valmistusohje:
1. Mittaa likööri, vodka ja kuuma espresso kannelliseen hillopurkkiin tai shakeriin. Lisää reilusti jääpaloja.
2. Ravista voimakkaasti, kunnes juoma on jääkylmä. Siivilöi lasiin ja lisää koristeeksi kahvipapuja.
Kahvista voi tehdä myös muita herkkuja kuten pähkinäisen smoothien, suklaa-mokkatorttua tai espresso-suklaapitkoa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous