Leivonta

Kesän ihanimmat mansikkakakut

Teksti:
Johanna Nikama

Suomen kesään kuuluu auringon ja hyttysten lisäksi olennaisena tuoreista mansikoista makunsa saava täytekakku. Poimi tästä resepti niin perinteiseen mansikkakakkuun kuin myös hieman erilaisiin versioihin tästä klassikkoherkusta.

Perinteinen mansikkakakku saa täyteekseen mansikoiden lisäksi banaaniviipaleita. Koko komeus kruunataan kuohukermalla ja makeilla mansikoilla.

Helppo mansikkakakku koristellaan mansikoilla ja yrteillä. Lopputulos saa olla kesäisen huoleton ja rento.

Syntisen hyvä suklainen mansikkakakku saa pintaansa tummaa suklaata sisältävän kuorrutteen. Kakun voi valmistaa myös kaupan valmiisiin marnekilevyihin, jolloin kakku syntyy myös ilman uunia.

Kirpakkaan mansikkakakkuun pirteyttä antaa lime, joka maistuu sekä täytteessä että kakun pinnalla.

Mantelisen mansikkakakun taikinaan tulee vehnäjauhojen lisäksi myös perunajauhoja ja mantelijauhetta. Kakkupohja paistuu helposti syvällä uunipellillä. Leikkaa levy kahteen osaan ja kakun kerrokset ovat valmiina.

Hyydytetty mansikkakakku koostuu hyydytetystä mansikkatäytteestä ja pinnasta.

Sitruunaisen mansikkakakun täytteeseen ja kuorrutukseen sitruunaista makua tuovat lemon curd -tahna ja ja sitruunarahka.

X