Kirsikkainen laskiaispullakakku
Kirsikkainen laskiaispullakakku on tämän laskiaisen hittiherkku.
Leivonta

Kirsikkainen laskiaispullakakku hurmaa herkuttelijan – helppo resepti laskiaiseksi

Monen pullanystävän odotetuin herkkuhetki on alkuvuodesta koittava laskiaispullasesonki. Isolle porukalle täydellisen pullahetken loihtii helpoiten pullapitkosta valmistetun laskiaiskakun avulla. Kirsikkainen laskiaiskakku on tämän laskiaisen hitti.
Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Iso pitko pikkupullien sijaan

Laskiaispulla koostuu kahdesta osasta: itse pullasta sekä runsaasta täytteestä. Paras laskiaispulla syntyy reilusti kardemummalla maustetusta, itse leivotusta pullasta. Kuohkeat pullat leivot tällä perinteisellä pullataikinan ohjeella ja varmat vinkit pullien leivontaan poimit täältä.

Kun leivot isolle joukolle, pääset helpommalla, kun pikkupullien sijaan teet yhden ison pitkon. Täytetty pitko eli iso laskiaiskakku on myös varsin näyttävä kahvipöydän tarjottava, josta jokainen voi leikata juuri haluamansa kokoisen viipaleen.

Vielä helpommalla pääset, kun poimit pitkon valmiina kaupasta. Valmiilla pullapitkollakin pääsee varsin herkulliseen lopputulokseen, kunhan halkaistun pullan leikkuupinnat kostuttaa kevyesti maidolla eikä täytteiden kanssa turhia nuukaile. 

Hillolla vai mantelimassalla?

Se kysytyin kysymys laskiaisena on: hillolla vai mantelimassalla? Laskiaiskakussa kiista on ratkaistu raastamalla kermavaahdon joukkoon mantelimassaa ja sivelemällä pitkon väliin hilloa. Perinteisen mansikka- tai vadelmahillon sijaan laskiaiskakkua piristää raikas kirsikkahillo. Kun kuohkean pullapitkon välissä on sekä pumpulinpehmeää mantelista kermavaahtoa että makeaa hilloa, on nautinto täydellinen. 

Viime silaus syntyy sokerivesikuorrutteesta ja tupsauksesta tomusokeria. Pientä karnevaalitunnelmaa leivonnaiseen loihdit värikkäillä nonparelleilla.

Lisäjujua täytteeseen  

Punaiseen hilloon, kermavaahtoon ja mantelimassaan ei kuitenkaan tarvitse jumittua. Laskiaiskakkuun voi nimittäin sujauttaa vaikka mitä: suklaata, kinuskia, lakritsikastiketta, banaaniviipaleita, nutellaa… Jos kaipaat vaihtelua täytteeseen, lisää herkullisia ideoita voit poimia täältä.

Kirsikkainen laskiaiskakku

kirsikkainen laskiaiskakku

Kirsikkahillolla täytetystä pulla­pitkosta löytyy myös mantelimassa kermavaahdon joukkoon sekoitettuna.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 6

1 pullapitko
1/2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
100 g mantelimassaa raastettuna
2 dl kirsikkahilloa
1 dl sokerivesikuorrutetta
nonparelleja
tomusokeria

Valmistusohje

1. Halkaise pullapitko ja kostuta leikkuupinnat kevyesti maidolla. Sivele pinnoille kirsikkahillo.

2. Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla. Kääntele mantelimassa kermavaahdon joukkoon. Lusikoi kermaseos pullapitkon pohjapalalle ja käännä kansi päälle.

3. Valuta pinnalle sokerivesikuorrutetta ja ripottele päälle nonparelleja.

4. Viimeistele tomusokerilla.

X