Leivonta

Leivo leipää juuresta - kolme maistuvaa reseptiä

Kun haluat vehnäleipään rapean kuoren ja ekstrahyvän aromin, tee taikina yön yli tekeytyneeseen juureen. Sama juuri sopii pohjaksi kolmenlaiseen leipään.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Kun haluat vehnäleipään rapean kuoren ja ekstrahyvän aromin, tee taikina yön yli tekeytyneeseen juureen. Sama juuri sopii pohjaksi kolmenlaiseen leipään.

Täysjyväjauhot ja siemenet lisäävät leivän kuitupitoisuutta ja antavat pehmeän pähkinäisen maun. Siemenleipiin voit käyttää valkoisten vehnäjauhojen sijasta hiivaleipä- tai täysjyvävehnäjauhoja.

Patongit

Durumvehnäjauhot tekevät leivän pinnasta erityisen rapean, joten se on omiaan patonkitaikinaan.

Välimerenleipä

Tällä kertaa korvapuusteja ei täytetä kanelilla ja sokerilla, vaan oliiveilla, valkosipulilla ja yrteillä. Herkuilla täytetty Välimerenleipä maistuu vihreän salaatin ja rehevän punaviinin kanssa.

Katso myös:

Vastaleivottu leipä

Leivo italialaista leipää kotona – nappaa vinkit focaccian tekoon

Leivo leipää lauantai-illaksi

Taikinaterapiaa – nyt leivotaan leipää!

Kotiliesi.fi: Pähkinäleipä

 

X