Ruoka

Leivontaohjeet: Mikä avuksi, kun kakku lässähtää, taikina ei kohoa? – lue vinkit!

Ruokaa laittaessa monet mokat voi korjata, mutta leivonnassa saattaa joutua aloittamaan kaiken alusta. Kokosimme listan tyypillisimpiä leivonnassa tapahtuneita kömmähdyksiä, ja miten ne voi välttää.

Teksti:
Marita Suontausta
Kuvat:
Jukka Pakarinen, Otavamedia

Ei enää lässähtäneitä kakkuja ja kovia sämpylöitä. Lue ammattilaisen leivontaohjeet ja -vinkit.

Ruokaa laittaessa monet mokat voi korjata, mutta leivonnassa saattaa joutua aloittamaan kaiken alusta. Kokosimme listan tyypillisimpiä leivonnassa tapahtuneita kömmähdyksiä, ja miten ne voi välttää.

Leivontaohjeet kannattaa aina lukea huolella etukäteen ja varata kaikki ainesosalistalla luetellut ainekset ja välineet esille ennen leivonnan aloittamista, jottei mikään vaihe tai raaka-aine unohdu.

Olen leiponut pullaa, josta unohtui hiiva. Tehnyt ruisleipää, joka oli kivikovaa. Ihmetellyt piirakkapohjan outoa rakennetta, kunnes tajusin, etten laittanut siihen leivinjauhetta! 

Nappaa tästä vinkit erilaisten taikinoiden käsittelystä ja vältät mokat.

Lue myös: Haussa täydellisten korvapuustien ohje? Näin leivot mehevän pehmeät korvapuustit

Hiivataikinat

Leivontaohjeet hiivataikinasta

Kakku- ja muffinitaikinat

Leivontaohjeet kakku-ja muffinitaikinasta

 Artikkelia on muokattu 10.5.2024

Lue myös Kotiliesi.fi: Täydellinen pizza – italialainen pizzamestari paljastaa salaisuudet

X