Leivontaohjeet: Mikä avuksi, kun kakku lässähtää, taikina ei kohoa? – lue vinkit!
Ruokaa laittaessa monet mokat voi korjata, mutta leivonnassa saattaa joutua aloittamaan kaiken alusta. Kokosimme listan tyypillisimpiä leivonnassa tapahtuneita kömmähdyksiä, ja miten ne voi välttää.
Ei enää lässähtäneitä kakkuja ja kovia sämpylöitä. Lue ammattilaisen leivontaohjeet ja -vinkit.
Ruokaa laittaessa monet mokat voi korjata, mutta leivonnassa saattaa joutua aloittamaan kaiken alusta. Kokosimme listan tyypillisimpiä leivonnassa tapahtuneita kömmähdyksiä, ja miten ne voi välttää.
Leivontaohjeet kannattaa aina lukea huolella etukäteen ja varata kaikki ainesosalistalla luetellut ainekset ja välineet esille ennen leivonnan aloittamista, jottei mikään vaihe tai raaka-aine unohdu.
Olen leiponut pullaa, josta unohtui hiiva. Tehnyt ruisleipää, joka oli kivikovaa. Ihmetellyt piirakkapohjan outoa rakennetta, kunnes tajusin, etten laittanut siihen leivinjauhetta!
Nappaa tästä vinkit erilaisten taikinoiden käsittelystä ja vältät mokat.
Pannukakusta saa todella ”kuupannarin” tällä ohjeella:
4 munaa, 5½ desiä jauhoja, 1dl juoksevaa leivonta margariinia tai voita, 1dl sokeria ja 1 litra maitoa ja 1 tl suolaa . kaikki kamat sekaisin ja margariini/voi viimeisenä. Anna turvota n.30 min itse en malta odottaa kuin 20min. Uuni 250 ja ekat 15min sitten uuni 225 ja 10 min tai vähän reilu ja sitten on valmista. Tulee huikeat kukkulat ja todella maukas. Tämä taisi olla Valion ohje joskus jäänyt mieleen sillä erotuksella että itse laitan 1 dl sokeria.
Kommentit
Jaana Matikainen /
4.3.2013 klo 16:40
Teki aikanaan täytekakun pohjan. Ensimmäinen jäi littanaksi, toisessa ei ollut kuin pitsireunus vuoan reunalla, kolmanteen muistin laittaa jopa vehnäjauhot. Tästä viisastuneena otan aina tarvittavat leipomisaineet pöydälle ennen kuin aloitan hommat.
mie vaan täällä /
22.3.2013 klo 15:33
Mulla pannukakku jää aina harmittavan littanaksi, en ole vielä keksinyt siihen syytä. Maukasta kuulema on, muttei kuohkeaa.
code78 /
29.5.2016 klo 22:02
Pannukakusta saa todella ”kuupannarin” tällä ohjeella:
4 munaa, 5½ desiä jauhoja, 1dl juoksevaa leivonta margariinia tai voita, 1dl sokeria ja 1 litra maitoa ja 1 tl suolaa . kaikki kamat sekaisin ja margariini/voi viimeisenä. Anna turvota n.30 min itse en malta odottaa kuin 20min. Uuni 250 ja ekat 15min sitten uuni 225 ja 10 min tai vähän reilu ja sitten on valmista. Tulee huikeat kukkulat ja todella maukas. Tämä taisi olla Valion ohje joskus jäänyt mieleen sillä erotuksella että itse laitan 1 dl sokeria.
Kommentit
Pannukakusta saa todella ”kuupannarin” tällä ohjeella:
4 munaa, 5½ desiä jauhoja, 1dl juoksevaa leivonta margariinia tai voita, 1dl sokeria ja 1 litra maitoa ja 1 tl suolaa . kaikki kamat sekaisin ja margariini/voi viimeisenä. Anna turvota n.30 min itse en malta odottaa kuin 20min. Uuni 250 ja ekat 15min sitten uuni 225 ja 10 min tai vähän reilu ja sitten on valmista. Tulee huikeat kukkulat ja todella maukas. Tämä taisi olla Valion ohje joskus jäänyt mieleen sillä erotuksella että itse laitan 1 dl sokeria.
Kommentit
Teki aikanaan täytekakun pohjan. Ensimmäinen jäi littanaksi, toisessa ei ollut kuin pitsireunus vuoan reunalla, kolmanteen muistin laittaa jopa vehnäjauhot. Tästä viisastuneena otan aina tarvittavat leipomisaineet pöydälle ennen kuin aloitan hommat.
Mulla pannukakku jää aina harmittavan littanaksi, en ole vielä keksinyt siihen syytä. Maukasta kuulema on, muttei kuohkeaa.
Pannukakusta saa todella ”kuupannarin” tällä ohjeella:
4 munaa, 5½ desiä jauhoja, 1dl juoksevaa leivonta margariinia tai voita, 1dl sokeria ja 1 litra maitoa ja 1 tl suolaa . kaikki kamat sekaisin ja margariini/voi viimeisenä. Anna turvota n.30 min itse en malta odottaa kuin 20min. Uuni 250 ja ekat 15min sitten uuni 225 ja 10 min tai vähän reilu ja sitten on valmista. Tulee huikeat kukkulat ja todella maukas. Tämä taisi olla Valion ohje joskus jäänyt mieleen sillä erotuksella että itse laitan 1 dl sokeria.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous