Leivonta

Näin syntyy täydellinen marenki

Teksti: Anna.fi

Opettele marenginteon salat. Perusohjetta muuntelemalla loihdit hurmaavia herkkuja pieniin ja suuriin onnenhetkiin. Poimi tästä Taina Salovaaran onnistuneen marengin resepti.

marenki

Marenki on jälkiruokien aatelia. Se suorastaan sulaa suussa ja jättää suloisen jälkimaun. Marenki näyttää niin hurmaavalta, että sitä voi ahmia myös silmillään. Murennetusta marengista, vaniljalla maustetusta kermavaahdosta, banaaniviipaleista ja granaattiomenan siemenistä syntyy hurmaava höttö makean nälkään.

Marengin perusohje

8–12 marenkipalleroa

4 valkuaista
2 dl sokeria
3 tippaa etikkaa
(elintarvikeväriä)

Varmista , että vatkauskulho ja sähkövatkaimen terät ovat kuivia ja puhtaita. Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten sekaan. Lisää muutamia tippoja etikkaa valkuaisten sekaan.

Vatkaa valkuaiset niin että, vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Marenkimassa on valmista, kun se on kiiltävää ja kuohkeaa. Värjää marenki halutessasi nestemäisellä elintarvikevärillä. Jos käytät jauheväriä, sekoita se tilkkaan vettä.

Lusikoi seos kevyesti öljytylle, uunipellin päälle levitetylle leivinpaperille saman kokoisiksi palleroiksi. Kuivata marenkeja ensin tunti 110-asteisessa uunissa, laske lämpö 100-asteeseen ja jatka kuivattamista, kunnes marengit ovat kevyitä ja täysin kuivia.

Marengista on moneksi

Vadelmainen marenkiunelma

Vadelmainen marenkiunelma

Marenki-iglut

Pienet marenki-iglut

Marenkinen mokkakääretorttu 

Marenkinen mokkakääretorttu

Vadelmainen marenkiunelma

Mansikanmakuinen suklaa-
täyte marenkikakku

Marenki-iglut

Marenki-marjakakku

Marenkinen mokkakääretorttu 

Raikas sitruuna-marenkitorttu

Vadelmainen marenkiunelma

Maitosuklaamoussella
täytetty marenkikakku

Marenki-iglut

Marenki-vadelma
-murupiirakka

Marenkinen mokkakääretorttu 

Sitrus-marenkikakku

 

Teksti: Taina Salovaara
Kuvat: Pekka Holmström
, kuvapalvelu/Otavamedia

X