Näin syntyy täydellinen marenki
Poimi kokeneen ruokatoimittajan, Taina Salovaaran onnistuneen marengin resepti ja parhaat vinkit & ohjeet herkullisiin marenkikakkuihin ja jälkiruokiin.
Poimi kokeneen ruokatoimittajan, Taina Salovaaran onnistuneen marengin resepti ja parhaat vinkit & ohjeet herkullisiin marenkikakkuihin ja jälkiruokiin.
Marenki hurmaa jälkiruoka- ja kahvipöydässä. Opettele nyt marenginteon salat. Perusohjetta muuntelemalla loihdit hurmaavia herkkuja pieniin ja suuriin herkutteluhetkiin.
Marenki on jälkiruokien aatelia. Se suorastaan sulaa suussa ja jättää suloisen jälkimaun. Marenki näyttää niin hurmaavalta, että sitä voi ahmia myös silmillään.
Tarvitse marengin tekoon vain kolme raaka-ainetta:
- kanamunia (kananmunien valkuaiset)
- sokeria
- etikkaa
Marengin perusohje
8–12 marenkipalleroa
4 valkuaista 2 dl sokeria 3 tippaa etikkaa (elintarvikeväriä)
Varmista, että vatkauskulho ja sähkövatkaimen terät ovat kuivia ja puhtaita. Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten sekaan. Lisää muutamia tippoja etikkaa valkuaisten sekaan.
Vatkaa valkuaiset niin että, vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Marenkimassa on valmista, kun se on kiiltävää ja kuohkeaa. Värjää marenki halutessasi nestemäisellä elintarvikevärillä. Jos käytät jauheväriä, sekoita se tilkkaan vettä.
Lusikoi seos kevyesti öljytylle, uunipellin päälle levitetylle leivinpaperille saman kokoisiksi palleroiksi. Kuivata marenkeja ensin tunti 110-asteisessa uunissa, laske lämpö 100-asteeseen ja jatka kuivattamista, kunnes marengit ovat kevyitä ja täysin kuivia.
Marenki muuntuu hetkessä pieneksi jälkiruoaksi
Marengista syntyy herkullisia leivoksenomaisia jälkiruokia, joilla aterian voi päättää juhlavasti. Pienet marengit on helppo muotoilla sesongin tai teeman mukaisiksi suupaloiksi.
Suklaapavlovat saavat tässä ohjeessa pääsiäismunan muodon.
Erilaiset marenkimaljat valmistuvat kakkua kätevämmin ja ne voi höystää kauden marjoilla tai hedelmillä.
Ranskalainen jälkiruokaherkku Île flottante on klassiko, joka syntyy kookosvaniljakastikkeesta, marengista ja kookoskaramellista.
Marenkipesät
Marja-marenkimaljat
Pienet marenki-iglut
Hedelmäiset marenkikorit
Kelluvat saaret – Île flottante
Marjoja, marenkia ja kinuskikastiketta
Suklaapavlovat
Brita-leivokset
Salmiakkimarengit
Marenki hunnuttaa piirakat
Marengista syntyy piirakalle kuin piirakalle herkullinen huntu. Kolmen marjan marenkipiiras tuo kesäpäivän tunnelmat kahvipöytään.
Marenki ja sitruuna on lyömätön yhdistelmä suussa sulavaa makeutta ja kirpeää raikkautta. Kokeile sitruspiirakkaa, se vie kielen.
Kesäinen karviaispaistos saa makeutta ja näköä marengista. Samalla ohjeella voit tehdä keväisen raparperipiirakan.
-
Marenki-vadelma-murupiirakka
- yli 60 min
- 8
- Keskitaso
-
Raikas sitruuna-marenkitorttu
- yli 60 min
- Keskitaso
-
Kolmen marjan marenkipiirakka
- alle 30 min
- 12
- Keskitaso
-
Sitruspiirakka
- 30-60 min
- 8
- Keskitaso
-
Raparperi-marenkitorttu
- yli 60 min
- 8
- Vaativa
-
Mustikka-marenkitorttu
- 30-60 min
- 6
- Keskitaso
-
Omena-marenkitorttu
- yli 60 min
- Keskitaso
-
Passiohedelmä-sitruunamarenkitorttu
- 30-60 min
- 10
- Vaativa
-
Karviaispaistos
- yli 60 min
- 10
- Keskitaso
Kakku saa juhlavuutta marengista
Marenkikakkujen rakastetuimpia versioita lienevät erilaiset britakakut, joissa marenki levitetään levykakkupohjan päälle ja paistetaan sitten uunissa. Useimmiten britakakut täytetään ja höystetään marjoilla, mutta esimerkiksi talvella tai pääsiäisen aikaan kannattaa kokeilla erilaisia hedelmiä, kuten mangoa, ananaskirsikoita tai passio-hedelmää.
Pavlova on marenkikakkujen klassikko. Se sopii kaikkiin juhliin täytteitä ja koristeita muuntelemalla.
-
Marenki-suklaa- kinuskikakku
- vähintään vuorokausi
- Keskitaso
-
Mansikka-kulhokakku
- 30-60 min
- 6
- Helppo
-
Raparperi-marenkikakku
- yli 2h
- 8
- Keskitaso
-
Maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku
- yli 2h
- Keskitaso
-
Sitruuna-marenkikakku
- vähintään vuorokausi
- Vaativa
-
Hedelmäbritakakku
- yli 60 min
- 10
- Keskitaso
-
Helppo marja-marenkikakku
- alle 30 min
- 10
- Helppo
-
10 minuutin mansikkapavlova
- alle 30 min
- 8
- Helppo
-
Vadelma-pistaasipavlova
- yli 2h
- 8
- Keskitaso
Marenki tuo kääretorttuun rapeutta
Marenkihuntu tai -täyte tuo kääretorttuun juhlavuutta ja suussa sulavaa, makealta maistuvaa rapeutta.
Pistaasi-vadelmakääretorttu on saanut inspiraation kahvipöydän klassikosta, britakakusta.
Cappuccino-kermavaahdolla täytetty mokka-marenkikääretorttu on todellinen kahvikissan unelma.
Marja-marenkirullassa maistuu kesäpäivän kepeys, mansikat ja vadelma.
-
Marja-marenkirulla
- yli 2h
- 12
- Keskitaso
-
Marenkinen mokkakääretorttu
- yli 60 min
- Keskitaso
-
Pistaasi-vadelmakääretorttu
- 30-60 min
- 8
- Keskitaso
Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä jutut
Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty linkkejä 14.4.2022
Katso myös: Marenkia italialaisittain – nappaa ammattilaisen vinkit videolta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous