Leivonta

Pääsiäisen herkku: suklaakakku seitsemällä tavalla

Suklaakakku on jälkiruokapöydän himotuin herkku. Katso seitsemän suklaakakkureseptiä.
26.3.2015 Teksti: Anna.fi

Kokosimme tähän juhlakauden parhaita suklaakakkureseptejä. Maistuisiko ranskalainen suklaakakku, minttusuklaabrownies, suklaafudge vai raakasuklaakakku?

Pääsiäisen parhaat suklaakakut – poimi reseptit

Aito ranskalainen suklaakakku tehdään tummasta suklaasta ja voista, ja se on sisältä kostean valuva ja syntisen maukas. Tämä resepti on peräisin Helsingissä Uudenmaankadulla sijaitsevasta Kahvila Fleuristestä.

Superhelppo suklaafudgekakku syntyy vain sekoittamalla. Koska kakkuun on käytetty kaakaojauhetta, ei edes suklaan sulattamista tarvita.

Sacher-kakun tyyppinen appelsiini-suklaakakku pitää tehdä niin ajoissa, että se ehtii kunnolla tekeytyä.

Suklaa-tryffelikakku maustetaan kahvilla ja konjakilla ja täytetään tummalla suklaalla, rahkalla ja kermalla.

Annoskokoiset minttusuklaabrowniet sopivat pääsiäisaterian jälkiruoaksi. Tee taikina valmiiksi vuokiin ja paista hetkeä ennen tarjoilua.

Täyteläisen makuisen raakasuklaakakun pohja on tehty jauhetuista manteleista ja taateleista. Täytteeseen makua antavat raakakaakaojauhe ja ripaus kanelia.

Hedelmäisessä suklaakakussa on hedelmiä sekä täytteenä että koristeena. Se on mainio herkku pääsiäispöytään.

Kuvat: Otavamedia

Koonnut: Leena Kalliokoski

Katso myös:

12 parasta leivontareseptiä pääsiäiseksi

Suklaa x 6

Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu
Kotiliesi.fi: Gluteenittomia leivonnaisia pääsiäispöytään

Lue myös

Suosittelemme